Beste waterkoker om thee te zetten

Beste waterkoker om thee te zetten

Waterkoker voor thee

Een waterkoker alleen maar om thee mee te zetten? Waarom dat dan?! We horen het je al denken maar wij leggen jou heel graag uit waarom je een waterkoker speciaal om thee mee te zetten zou komen. Je kunt er namelijk echt profijt van hebben. Wist je bijvoorbeeld dat de theebladeren kunnen verbranden en daarom je thee bitter gaat smaken wanneer je er heet water overheen gaat gieten? Dit is wat er dus kan gebeuren wanneer jij een normale waterkoker gebruikt. Het kokende water is eigenlijk te heet voor de theebladeren met als gevolg dat je thee minder lekker smaakt. Ben jij een echte theeliefhebber? Dan is het natuurlijk belangrijk dat jouw bakkie thee ook echt smaakt zoals die hoort te smaken. Om die reden hebben wij een top 5 gemaakt met de beste thee waterkokers.

Onze top 5 van theewaterkokers

Het kan soms best lastig zijn om een keuze te maken uit het grote aanbod. Daarom hebben wij al 5 toppers voor je verzameld!

De WMF Kitchenminis Thee en waterkoker

Deze waterkoker is speciaal ontworpen voor de liefhebbers van een goede kop thee. Hij is instelbaar in 5 temperaturen tussen de 60 graden Celsius en 100 graden Celsius. Het heeft een ingebouwde theezeef waar je niet alleen theezakjes in kunt doen maar ook losse theebladeren. De theewaterkoker heeft ook een warmhoud functie zodat jij niet elke keer opnieuw het water warm hoeft te maken. Doordat de waterkoker van glas is en voorzien van ledverlichting is het een bijzonder mooi apparaat voor op jou aanrecht.

De Espressions Smart Kettle waterkoker

Deze waterkoker van het merk Expressions is bijzonder geschikt om te functioneren als thee waterkoker. Hij heeft 5 verschillende temperatuurstanden. Er is zelfs een optie om het water tot 40 graden Celsius te verwarmen waardoor je hem ook kunt gebruiken voor babymelk. Er zit een steriliseerfunctie op waardoor het water voor 5 minuten lang doorgekookt wordt. Daarna bereikt het de juiste temperatuur tussen de 40 graden Celsius en 100 graden Celsius. Het water kun je met de warmhoud functie 20 minuten warm houden.  Met zijn inhoud van 1.7 liter en roestvrijstalen buitenkant dus een prima waterkoker. Dit apparaat is 360 graden draaibaar en is tevens voorzien van een antikalkfilter.

De Xiaomi slimme waterkoker met app

Deze slimme waterkoker is te bedienen vanaf je smartphone met een speciale app. Wanneer je dus geen zin hebt om heen en weer te lopen is dit reuzehandig. Ook beschikt hij over een timer zodat jouw kopje thee in de morgen al klaar is als jij je bed uitkomt. De warmhoud functie kan het water tot wel 12 uur lang warm houden. De Xiaomi beschikt over diverse temperatuurstanden. Dit zorgt ervoor dat je de warmte van je water aan kunt passen aan het soort thee wat je wilt gaan zetten. Het heeft een strak design wat zeker niet misstaat op jou aanrecht. Met zijn inhoud van 1.8 liter en zijn kunststof met roestvrijstaal uiterlijk mag hij er dus zeker wezen.

De Bosch Styline waterkoker

Als je de recensies leest van deze waterkoker dan liegen deze er zeker niet om. Hij is van een degelijke kwaliteit en heeft 4 verschillende instelbare temperaturen tussen de 70 graden Celsius en 100 graden Celsius. Deze waterkoker houdt je water tot 30 minuten lang warm. Hij is zeer snel in het koken van je water zodat jij er niet te lang op hoeft te wachten om aan je lekkere bakkie thee te kunnen. De waterkoker is met een aantal simpele knoppen makkelijk te bedienen. Met zijn 1.5 liter inhoud en 1500 wattage is het een mooi plaatje op jou aanrecht. Hij heeft een waterniveau indicator en is 360 graden draaibaar.

De Trebs water en theekoker

De waterkoker van Trebs kan je instellen op4 verschillende temperaturen tussen de 70 graden Celsius en 100 graden Celsius. Er zit een ingebouwd theefilter in wat het extra makkelijk maakt om jouw geliefde thee te zetten. Je hoeft het water niet elke keer opnieuw te koken omdat hij een warmhoud functie heeft. Hij heeft een mooie glazen uiterlijk met een inhoud van 1.7 liter en is 360 graden draaibaar.

De eigenschappen van een goede thee waterkoker

Wij hebben speciaal gelet of dat wij van de waterkoker speciaal voor thee de temperatuur in konden stellen. Bij groene thee is het het beste om water te gebruiken wat rond de 80 graden Celsius ligt en voor “witte” theewater van rond de 90 graden Celsius. Er zijn ook waterkokers uitgebracht die een ingebouwd theefilter hebben. Het is dan niet alleen een waterkoker maar ook meteen een theepot. Het is dan handig dat de thee waterkoker ook een warmhoud functie heeft. Het is dan niet nodig om elke keer het water op te warmen. Een goede waterkoker moet ook beschikken over een antikalkfilter.

Hieronder hebben wij de beste thee waterkokers voor jou bij elkaar gezet. De een heeft net wat andere eigenschappen dan de ander dus de keuze is reuze. Je kunt denken aan een waterkoker met theefilter of een slimme waterkoker die je met je smartphone kunt bedienen.

Wat moet je overwegen wanneer je de beste thee waterkoker wilt gaan kopen?

Iedereen heeft andere wensen en daarom is het belangrijk om van tevoren te weten wat jij het liefste hebt. Vind jij het belangrijk dat er een ingebouwd theefilter in zit? Of heb je toch liever dat antikalkfilter? Of, ga je toch voor de makkelijke warmhoud functie van jouw thee waterkoker? Het is ook makkelijk om de functies die de waterkoker heeft in de gaten te houden.

Als jij hem ook wilt gebruiken om babymelk te maken dan moet je er wel op letten dat hij instelbaar is op 40 graden Celsius. Er zijn er ook waarmee je het water kunt steriliseren. Allemaal puntjes om rekening mee te houden dus!

Natuurlijk snappen wij het wanneer je voor het goedkope gaat maar soms moet je er ook bij nadenken dat goedkoop ook duurkoop kan zijn. Een goedkope waterkoker gaat soms sneller kapot terwijl je met een duurdere jaren kunt doen. Vraag dus af wat het jou waard is!

Wat ontzettend cool is, is het feit dat er een slimme waterkoker ontwikkeld is. Je kunt deze verbinden met jouw telefoon of tablet en zo kan jij gewoon vanaf de bank je waterkoker aanzetten! Het kan zelfs al wanneer jij nog in de auto zit onderweg naar huis!

Wat is de juiste temperatuur van je theewater?

Wist je dat elke theesoort zijn eigen temperatuur heeft? Wij zetten ze hieronder nog even voor je op een rijtje

  • Zwarte thee – 100 graden Celsius
  • Groene thee – 80 graden Celsius
  • Witte thee – 90 graden Celsius
  • Oolong thee – 85 graden Celsius
  • Rooibosthee – 100 graden Celsius
  • Kruidenthee – 100 graden Celsius

Wij hopen dat jij nu de juiste keuze hebt kunnen maken wat betreft de aanschaf van een theewaterkoker. Voor nu zeggen wij! Geniet van je thee!