Beste Sapcentrifuge of Slowjuicer

Beste Sapcentrifuge of Slowjuicer

Sapcentrifuge of Sowjuicer

Wat is er heerlijker dan al je sapjes tegenwoordig lekker thuis te maken. Wel zo gezond en bovendien een stuk lekkerder! Het wordt steeds meer aanbevolen om gezond te leven en de boodschap lijkt ook eindelijk eens een keer over te komen, want we doen ons best!

Soms kan alleen wel nog wat moeilijk zijn om dit vol te houden. Met een slowjuicer of een sapcentrifuge is dit niet langer een probleem. Je maakt in een handomdraai de lekkerste en gezondste sapjes klaar, gewoon thuis!

Ben je momenteel aan het zoeken naar de beste sapcentrifuge of slowjuicer, wil je er alles over weten en weten welke de beste is? Wij leggen je haarfijn uit wat het is, wat je ermee kunt, waar je op moet letten bij aankoop en welke de beste zijn!

Top 6 beste slowjuicers en Top 6 beste Sapcentrifuges

Hopelijk heb je aan bovenstaande info iets gehad en weet je nu ongeveer alles wat je moet weten over een slowjuicer of een sapcentrifuge. Maar welke is nu echt de beste? Dat heeft ook weer voor een deel met je persoonlijke wensen en voorkeuren te maken, maar wij hebben de 3 beste slowjuicers (volgens ons), en de beste 3 sapcentrifuges (volgens ons) in een willekeurige top 3 gezet.

PHILIPS AVANCE HR1946/70

Deze mooie Slowjuicer van Philips is niet alleen mooi, maar presteert ook zeer goed! Voorzien van een antislip bodem zal deze juicer niet aan de wandel gaan waar weer nare ongelukjes van komen. De Philips Avance heeft een vulopening die extra groot is, dit scheelt je weer wat snij en hak-werk op voorhand, maar zorgt er ook voor dat je kunt genieten van veel verschillende sapjes! De inhoud telt 1 liter en het apparaat is veilig voor de vaatwasser.

BIG MOUTH KUVINGS B6000

De droom van alle echte sapfanaten. De Big Mouth van Kuvings heeft precies dat, een big mouth! Je kunt er bijvoorbeeld met gemak een hele appel of andere fruit en groente ingooien. Superfijn snijden van de groente en fruit is dus niet meer nodig! Voorzien van een mooi (kunststof) uiterlijk en een vermogen van 60 toeren per minuut, kneust deze slowjuicer jouw fruit sneller en stiller! De slowjuicers van Kuving staan bekend om het gebruiksgemak en dit model is in verschillende kleuren beschikbaar!

VERSAPERS EMOTION 3G (TITANIUM)

Deze slowjuicer is niet alleen een heerlijke sapbereider, maar ook te gebruiken als volwaardige keukenmachine. Bereid je eigen babyvoeding, soep, ijs en nog veel meer. Dit model is de nieuwste slowjuicer van de Versapers familie en is voorzien van een handige sapstop.
De inhoud van het reservoir op deze slowjuicer komt op 1 liter en heeft een vermogen van 70 toeren per minuut. Nog een extra pluspuntje van deze mooie slowjucier is de stille motor!

BLACK & DECKER SAPCENTRIFUGE (600 watt)

Zoek je een mooie, betaalbare sapcentrifuge, dan is dit redelijke simpele model van Black en Decker een zeer goede keuze! Simpel en snel je favoriete sapjes bereiden wordt supermakkelijk dankzij deze sapcentrifuge met 2 standen. De vulopening is iets groter dan 6 cm en je fruit en groente hoeven dus niet extra fijn gesneden te worden, ook handig! Het sap-reservoir telt op deze centrifuge 550 milliliter en het reservoir van de pulp (vruchtvlees) komt op 1,2 liter. Je kunt zelf kiezen of je dit weg wil gooien, maar wist je dat je dit zeker nog kunt gebruiken? Je kunt er bijvoorbeeld heerlijke muffins mee maken!

NUTRIBULLET JUICER PRO

De Nutribullet, een van de bekendere merken als het draait om sapjes maken en absoluut onmisbaar in deze top 3 van de allerbeste sapcentrifuges die er momenteel verkrijgbaar zijn. Deze veilige spacentrifuge heeft maar liefst een vermogen van 1000 watt en beschikt over een brede EN een smalle vulopening. Je kunt bijna een liter sap bewaren, (0,8 om precies te zijn) en om zelf je sap nog meer in de hand te hebben, beschikt dit model over 3 verschillende standen. Wat ook handig is aan deze sapcentrifuge, is dat deze is voorzien van een anti-druppel uitloop.

BOSCH MES25A0

Deze sapcentrifuge van Bosch is extra handig in gebruik, je hoeft de fruit en of groente namelijk niet eens te snijden om deze te gebruiken. Dankzij de zuignappen aan de onderkant van deze sapcentrifuge, staat deze extra stevig en gaat deze dus niet aan de wandel, waar weer lastige ongelukken van kunnen komen. De Bosch MES sapcentrifuge is bovendien extra veilig. Je kunt deze namelijk alleen aanzetten als je alle onderdelen goed hebt aangesloten. Heb je dit niet gedaan, dan zal de centrifuge niet werken, waardoor de kinderen bijvoorbeeld niet ongeoorloofd creatief kunnen worden. Dit model is vaatwasser-bestendig, is voorzien van een anti druppel uitloop en een schuimscheider.

Wat kun je met een sapcentrifuge of slowjuicer?

Waarschijnlijk wist je het al en zo niet dan laat de naam weinig geheimpjes over, maar je kunt hiermee je fruit of groente centrifugeren of “slow juicen”. Dus je maakt er sapjes, smoothies en misschien zelfs frozen cocktails mee. Wat het verschil tussen beide is komen we laten nog even op terug.

Het gezonde leven wordt een makkie voor jou! Veel mensen wil wel gezonder leven en dus meer groente en fruit. Als het even kan, graag op een manier dat het ook lekker is!
Daar komt de slowjuicer of de sapcentrifuge om de hoek kijken. Je bent niet langer uren kwijt aan het superfijn snijden van je groente en fruit zodat je kinderen niet merken dat het erin zit.
Maak gewoon een lekkere smoothie voor ze! Eentje met alle kleuren van de regenboog, leuk en gezond!

Heb je het zelf te druk met werk om allerlei moeite te doen voor een gezond tussendoortje? Maak thuis in een handomdraai een heerlijk sapje en neem deze makkelijk mee onderweg of naar je werk. Zo makkelijk is het om jezelf te trakteren op vitamientjes en ook vezels!

De voordelen van sapcentrifuges en slowjuicers

Goed, je maakt er dus sapjes mee, dat kon je met een blender of iets dergelijks ook al, dus waarom dan iets nieuws? Voor het gemak bijvoorbeeld, misschien ken je nog de handmatige persers, waar je dus zelf je sinaasappels op de pers moest drukken, met een beetje mazzel was het onderste gedeelte nog wel automatisch.
Logischerwijs kun je hiermee alleen sinaasappels persen, ja een citroen moet ook nog wel lukken, maar dan houdt het wel op. Met een slowjuicer of een sapcentrifuge bepaal jij zelf wat voor sapje je wil maken. Je hebt dus veel variatiemogelijkheden en het spreekt voor zich dat het gezond is. Alles gebruik je vers, dus beter kan niet!

De sapjes die je zelf maakt zijn overigens altijd een stuk gezonder dan de sapjes die je in de supermarkt kunt vinden. Hoe mooi ze de 0% toegevoegde suikers ook op de pakken neerzetten, het is en blijft een fabeltje!

De voordelen stoppen hier nog niet, want je hebt met het gebruik van een slowjuicer of sapcentrifuge ook minder verspilling. Je bent misschien gewend om fruit en groente wat er aan de buitenkant niet meer zo mooi uitziet, of al een paar dagen ligt, weg te gooien. Als je een slowjuicer of sapcentrifuge in huis hebt, kunnen we je garanderen dat je dat niet meer zal overkomen. Voordat het zacht dreigt te worden ligt het al in de juicer!

Als laatste, je hebt geen “last” van vruchtvlees, ook wel pulp op zijn Engels. Of dit een voordeel of een nadeel is, ligt aan je persoonlijke smaak. Sommige mensen houden er van en andere mensen vissen alles eruit. Dat hoeft met deze 2 keukenvriendjes dus niet!

Wat is het verschil tussen een sapcentrifuge en een slowjuicer?

Veel mensen denken dat deze 2 hetzelfde zijn, ze doen wel ongeveer hetzelfde, maar in de 2 soortgelijke apparaten zit onderling zeker nog verschil en niet alleen in de prijs. (De slowjuicers zijn over het algemeen iets duurder)

De naam doet het al een beetje vermoeden, maar de slowjuicer doet zijn werk iets langzamer dan de sapcentrifuge.

Beide apparaten kosten je weinig moeite, dat is tenslotte de hele reden van bestaan, maar de sapcentrifuge kost je dankzij een grotere opening nog iets minder moeite. Je hoeft je gewenste fruit en groente niet eerst heel fijn te snijden voordat je deze in de centrifuge kunt gooien.

Een groot verschil zit in wat je er allemaal in kunt doen. Waar de centrifuge liever wat vochtigere groente en fruit heeft, beslis je met de slowjuicer zelf wat je erin wil doen. Wil jij een boerenkool smoothie met nootjes? Lekker alles in de slowjuicer gooien, die kan dat wel aan, of die combo lekker is, is een ander verhaal.

Een laatste verschil is het sap die uit het apparaat komt. Als je van geconcentreerde sappen houdt, dan kun je het beste voor de slowjuicer gaan. De sappen die uit de sapcentrifuge komen, zijn over het algemeen redelijk helder. Welke jij liever hebt is weer een kwestie van smaak.

Welke moet ik kiezen?

Wil je de beste sapcentrifuge of de beste slowjuicer? Het kan best lastig zijn om de keuze te maken, want er is veel keuze! Welke keuze je moet maken tussen een slowjuicer en een sapcentrifuge?

Dit is een kwestie van smaak en ook van het beschikbare budget. Het ligt er maar net aan wat voor klusjes jij hebt voor de sapcentrifuges en slowjuicers. De duurdere variant is de slowjuicer, die kan meer dingen aan, maar werkt wel iets trager.

Beide apparaten zijn superhandig, maar welke het beste bij jou past is iets wat je zelf moet bekijken. Je kunt hieronder wel een top 5 vinden van, volgens ons, de beste sapcentrifuges en slowjuicers, hiervan wordt je keuze misschien iets makkelijker.

Waar moet je op letten bij aankoop?

Heb je besloten of je voor een sapcentrifuge gaat of voor een slowjuicer? Dan zijn er bij de aankoop nog een paar dingetjes waar je bij beide apparaten op moet of kunt letten.
Alle sapcentrifuges en slowjuicers hebben hun eigen voor en nadelen, maar je mag er vanuit gaan dat een van de betere sapcentrifuges bijvoorbeeld in ieder geval vaatwasserbestendig is, een afneembaar sapreservoir en een veiligheidssysteem heeft. Een andere handige functie is een vulstop.

Ook kun je kiezen voor verschillende maten inhoud van het reservoir waar het sap in valt na het centrifugeren en of slow juicen. Deze verschillen bij de diverse centrifuges of juicers nogal eens. De een is niet perse beter dan de andere, het ligt er meer aan voor hoeveel mensen jij sap wilt maken bijvoorbeeld.

Waar je verder nog op moet of kunt letten is het vermogen, de betere apparaten hebben een vermogen van tussen de 40 en 80 toeren per minuut ongeveer, dit heeft invloed op de kwaliteit van het sap.

Mocht je thuis kinderen hebben, of vaak kinderen over de vloer hebben, dan kan het handig zijn om even te kijken naar de grootte van de vulopening. Voornamelijk om ongelukken te voorkomen met kinderen die eens willen kijken hoever hun handjes erin passen bijvoorbeeld. De betere apparaten zijn voorzien van beveiliging, waar dit soort praktijken niet mogelijk zijn.

Zijn er ook nadelen aan verbonden?

Als je goed en lang zoekt dan kun je er een paar vinden. Of je dit echt als nadelen kunt zien is een tweede, maar wij zetten ze per apparaat voor je op een rijtje.

Nadelen van de Sapcentrifuge zijn;

  • Vitaminen en mineralen gaan verloren door de warmte die vrijkomt door de grote snelheid.
  • De uiteindelijke hoeveelheid sap ligt laag
  • Het apparaat is behoorlijk lawaaierig.
  • Door oxidatie is het sap minder lang houdbaar
  • Een rappe schifting vezels en sap

Nadelen van de Slowjuicer zijn;

  • Kleine vulopening, dus ingrediënten moeten klein gesneden worden.
  • De bereidingstijd duurt lang(er)
  • De Sjowjuicer is een van de duurdere apparaten op de markt.