De beste Poffertjespan voor Inductie

De beste Poffertjespan voor Inductie

Poffertjespan voor Inductie

Wat is er nu lekkerder dan zelfgebakken poffertjes met een heerlijke klont boter en poedersuiker? Daar kan een pak niet tegenop! Krijg jij ook niet het water in je mond bij de gedachte alleen al?  Wanneer je ze graag zelf wilt bakken dan heb je daar natuurlijk een poffertjespan of een poffertjesplaat voor nodig. Kook je op inductie dan heb je daar ook nog eens rekening mee te houden want niet elke pan is daarvoor geschikt. Wij hebben er een aantal op een rijtje gezet die wel geschikt zijn voor inductie.

Onze top 3 van poffertjespannen

In het onderstaande overzicht kun je de beste poffertjesplaten voor inductie vinden. Wij hebben op meerdere dingen gelet waaronder de kwaliteitseisen zoals wij hierboven al beschreven hebben. Natuurlijk is de prijs en de ervaringen van andere gebruikers ook erg belangrijk. Met deze pan of plaat ga jij echt de allerlekkerste poffertjes bakken.

De poffertjesplaat van Relance

Deze geweldige poffertjesplaat van Relance is geschikt om te gebruiken op een inductiekookplaat. Je kunt 19 poffertjes tegelijk bakken. Deze gietijzeren pan is snel warm en blijft lang heet. Deze plaat kan het met gemak aan om meerdere porties achter elkaar te bakken. Deze poffertjesplaat heeft een mooie blauwe onderkant en is mooi afgewerkt. Door de vlakke onderkant weet je zeker dat deze geschikt is voor inductie. De plaat kan in de vaatwasser dus is ook nog eens makkelijk schoon te maken. Je kunt hem zelfs in de oven doen als jij daar je poffertjes in wilt bakken. Als je de reviews gaat lezen kom je zelf consumenten tegen die er zo gek op zijn, dat ze bijna zelf veranderd zijn in een poffertje. Een mooier compliment kan je niet krijgen toch?

De poffertjesplaat van Inno Cuisinno

Deze plaat is het beste verkocht in de online winkels en dat is natuurlijk niet voor niks. Volgens de reviews is hij goed te gebruiken op inductie al staat het niet bij de eigenschappen vermeld. Het is dus wel een beetje je eigen risico wanneer jij deze plaat koopt. De plaat is van goede kwaliteit. Hij blijft, omdat hij gemaakt is van gietijzer, goed heet wanneer je aan het bakken bent. De levensduur van deze plaat is dus ook lang omdat hij van zulk goed materiaal is gemaakt. Ook voor deze poffertjesplaat geld dat je hem wel even in moet branden voordat jij je poffertjes gaat bakken.

De poffertjesplaat van het merk The Windmill Cast Iron

Ook deze mooie plaat is geschikt om mee te koken op een inductiekookplaat. Het duurt wat langer voordat hij warm is omdat hij van gietijzer is gemaakt, maar eenmaal warm dan blijft hij ook lang warm. Als je de beschrijving volgt zou deze pan eerst nog extra in de over geplaatst moeten worden. Dit waarschijnlijk omdat hij vrij dik is. Met deze plaat duurt het allemaal dus wat langer, maar bak jij daarna wel de mooiste bruine poffertjes.

Welk materiaal is voor inductie

Je kunt uit verschillende materialen kiezen wanneer jij een poffertjespan of een poffertjesplaat gaat kopen. Je moet er goed op letten dat de pan of plaat geschikt is voor jouw inductie warmtebron. Bij de meeste webshops staat dit wel vermeld. Er wordt soms gezegd dat je met een gietijzeren poffertjespan altijd op inductie kunt koken, maar dat verhaal is toch niet helemaal waar. De onderkant van de plaat of pan moet namelijk vlak genoeg zijn om op inductie te kunnen koken en hij moet ook nog magnetisch zijn. De pannen die wij hieronder gaan bespreken die zijn daar geschikt voor. Je leest in de reviews soms dat mensen het getest hebben en het werkte gewoon. Je kunt dit dus van tevoren even controleren.

Je hebt lichte pannen voor inductie en zware pannen. Ze hebben een antiaanbaklaag. Deze pannen zijn makkelijk in gebruik en warmen snel op. Sneller dan een poffertjesplaat die 9 van de 10 keer van gietijzer is gemaakt. Door de antiaanbaklaag zullen je poffertjes ook minder snel aanbranden. Een gietijzeren pan die kan je zelf voorzien van een antiaanbaklaag door hem goed in te laten branden of goed in te vetten voordat je begint.

Er zijn ook mensen die kiezen voor een gietijzeren pan omdat hij zo lekker stevig is en lang meegaat. Hij verschuift niet zo snel en dat is natuurlijk ook een groot voordeel. De warmte wordt op een gietijzeren plaat of pan ook goed verdeeld. Het is dus eigenlijk aan jezelf voor welke je gaat kiezen.

Welke keuze maak je? Een poffertjesplaat of een poffertjespan voor inductie

Wat kies je? Een plaat of een pan? Er ontstaat nog wel eens wat verwarring wat nu een plaat is en wat een pan. Eigenlijk is het heel simpel. Heeft het 2 korte handvatten dan is het een plaat, heeft het 1 lange steel dan is het een pan. De rest is echt je eigen voorkeur. Een plaat die van gietijzer is die zal niet zo snel verschuiven. Die is dus lekker handig, maar wil je hem een keer verschuiven dan is de keuze voor een pan misschien makkelijker. Onze ervaring is dat er vaak wel poffertjesplaten van gietijzer verkocht worden. Wanneer de webshop een poffertjespan met steel voor inductie niet verkoopt is je keuze dus eigenlijk al gemaakt.

Hoe bak je op een gietijzeren poffertjesplaat de lekkerste poffertjes?

Het is niet geheel onbelangrijk om rekening te houden met een aantal factoren wanneer jij een gietijzeren poffertjesplaat of pan hebt gekocht en jij poffertjes wilt gaan bakken. Zorg ervoor dat je plaat of pan goed is ingebrand voor je hem gaat gebruiken. Wij lezen met regelmaat reviews dat de poffertjes aan de pan blijven plakken en daar klagen de mensen dan over, maar vaak ligt dit gewoon aan het feit dat ze de pan niet goed hebben laten inbranden.

Zorg voordat je gaat bakken dat je alle hulpmiddelen voor het poffertjes bakken in huis hebt. Een kwastje om de pan in te vetten en een vork om de poffertjes om te draaien zijn eigenlijk de meest belangrijke dingen die je nodig hebt. Ook is het makkelijk wanneer je een doseerfles in huis hebt. Daar kan je dan het beslag in doen zodat je dat makkelijk in de holtes van de pan kunt spuiten. Je kunt deze bijvoorbeeld ook maken van een lege ketchupfles of een dressingfles. Deze goed schoonmaken en hij kan prima dienstdoen als een doseerfles voor je poffertjesbeslag.

Je kunt kiezen voor een kant en klare mix om poffertjesbeslag van te maken maar je kunt ook gebruik maken van het onderstaande recept.

Het recept voor poffertjes

Ingrediënten:

  • 400 gram zelfrijzend bakmeel
  • 400 ml volle melk, bij voorkeur lauw
  • 2 eieren
  • Een snufje zout
  • 50 gram zachte roomboter voor door de mix
  • 50 gram gesmolten boter om de plaat of pan mee in te vetten
  • 60 gram witte basterdsuiker
  • Poedersuiker en eventueel nog een stukje roomboter voor op de poffertjes

Zorg dat je pan of plaat goed is opgewarmd en ingevet.

Mix de boter (50 gram) het zout en de suiker toe een romig geheel. Terwijl je door gaat met mixen doe je voorzichtig de melk en het bakmeel toevoegen. Wanneer je dit rustig doet zullen er geen klontjes ontstaan. Wanneer het beslag helemaal glad is kan je het in een doseerfles doen. Vul de kuiltjes van de pan of plaat voor ongeveer 3 kwart vol. Draai de poffertjes om zodra de onderkant bruin is en bak beide kanten mooi bruin.

Leg de poffertjes op een bord en strooi er wat poedersuiker overheen. Eventueel nog een klontje boter erbij en SMULLEN MAAR!!! Eet smakelijk!

Wij hopen dat je met deze informatie tot een goede keuze bent gekomen wat betreft de aanschaf van een poffertjesplaat of poffertjespan.

Succes!