De beste pannenset voor inductie

De beste pannenset voor inductie

pannenset voor inductie

De beste pannenset voor inductie. Die moet toch makkelijk te vinden zijn? Helaas is dat niet zo want er lijken nogal wat dingen te zijn waar je rekening mee moet houden. Ondanks dat de pannen het label hebben dat zij geschikt zijn voor inductie wil het nog niet zeggen dat ze ook écht goed zijn. Deze sets hebben een behoorlijk verschil in kwaliteit, en jij wilt natuurlijk alleen het beste.

Struikelblokken zijn dat de pan wel opwarmt maar dan de warmte niet gelijkmatig verdeeld. Dat is iets wat je niet wilt. Of het duurt heel lang voordat de pan warm is. Daarom zijn wij een uitvoerig onderzoek gestart waar je op moet letten bij de aanschaf van een pannenset voor inductie. Hieronder vind je onze beste top 5.

Onze top 5 op een rijtje speciaal voor jou!

Wanneer we rekening houden met de factoren die wij hierboven hebben genoemd komen we uit op een selectie met de in onze ogen beste pannensets voor inductie. Natuurlijk ligt het aan jouw eigen voorkeur waar jouw keuze naar uit gaat. Kies je voor een goedkope set, of voor een set die levenslang meegaat? Wil je een pannenset met een handig afgietsysteem of ga je voor een koperkleurige? Hoe uitgebreid wil jij je set hebben? Wil je er direct een koekenpan bij? Wanneer jij je oog laat vallen op 1 van onderstaande sets ga je er zeer zeker heel veel plezier van beleven.

De BK Q-lineair pannenset met glazen deksel

Deze set uitgebracht door BK is wat ons betreft echt de beste keuze die je kunt maken op het gebied van inductie pannensets. Het heeft niet voor niks meerdere prijzen gewonnen. Het heeft een heel praktisch design waarvan de grepen hoog zitten waardoor deze koud blijven tijdens het koken. Doordat de grepen zo hoog zitten zijn ze ook fijn te stapelen.

Deze pannenset heeft een handig afgietsysteem. De deksel is te klemmen op de pan waardoor je via een tuitje op een veilige manier kunt afgieten. De glazen deksel zorgt ervoor dat je tijdens het kookproces de deksel niet op hoeft te tillen om te zien hoever het is. Hierdoor blijft de hitte in de pan zitten en werkt het dus energiebesparend.

Deze set bestaat uit 4 pannen van respectievelijk 16, 18, 20 en 24 centimeter doorsnee. De pannen zijn voorzien van een sandwichbodem wat de warmte snel en goed geleid. Ze kunnen in de vaatwasser en zijn van een zware kwaliteit. Een super set wat ons betreft!

De WMF Function 4 set

Deze set van het merk WMF heeft 4 pannen bestaande uit een lage pan van 20 centimeter doorsnee en 3 hoge pannen met een doorsnee van 16, 20 en 24 centimeter. Deze pannen zijn voorzien van een isolatierand. Bij de deksel zijn 4-handige openingen. De deksel blijft koel wat alvast prettig is bij het afgieten. Je kunt afgieten door een vergietstukje wat erg handig is wanneer jij rijst of macaroni af moet gieten.

Je kunt ook afgieten door een wat groter open gedeelte of de pan helemaal afsluiten om je voedsel te stomen en te voorkomen dat je pan overkookt. In de binnenkant van de pan zit een maataanduiding zodat je precies kunt zien hoeveel water jij hebt gebruikt. De pannen zijn voorzien van een handgrepen die koud blijven, glazen deksels en zij kunnen ook in de oven.

GreenPan Mayflower Keramische Pannenset – 5-Delig + 5 Accessoires

Deze fijne set is wel heel erg uitgebreid en ziet er ook nog eens goed uit. De set bestaat uit 3 kookpannen in de doorsnee van 18 tot 24 centimeter. Daarnaast ook nog een steelpan. Verder heeft deze set nog eens een vergiet, spatel, pasta-lepel, opscheplepel en een opscheplepel met gleuven, zodat je direct klaar bent. Een zeer uitgebreide set dus voor een goede prijs!

Tefal Duetto + Pannenset – 4 delige kookset – Inductie

De tefal pannenset is gemaakt om lang mee te gaan en is daarom vervaardigd uit roestvrijstaal. De slimme afgietdeksel en ideale schenkranden maken de pan ideaal om mee te werken in de keuken. Ook de robuuste coonstructie en glazen deksels zorgen ervoor dat je het eten goed in de gaten kunt houden zonder de deksel steeds op te hoeven tillen.

Deze 4-delige set is emaakt van premium roestvrijstaal en Tefal geeft je een garantie van maar liefst 10 jaar. Zij staan volledig achter hun product. Je koopt dus met deze set een pannenset die staat voor duurzaamheid en lang mee gaat.

De set bestaat uit 3 kookpannen en een steelpan. Ieder met hun eigen formaat zodat je altijd de best passende pan bij de hand hebt. Een mooie set voor een goede prijs dus!

ISENVI Victoria Forged Compleet Pannenset 6 delig – RVS grepen

Wanneer je op zoek bent naar een goede pannenset, die best iets meer mag kosten maar niet standaard kleuren heeft, dan zit je bij deze pannenset van ISENVI goed. De pannenset is namelijk mooi zwart van kleur en heeft RVS handgrepen. De pannenset kan gebruikt worden om te koken op elektrisch, gas maar ook op inductie.

De pannenset bestaat uit 2 kookpannen, een sauspan, 2 koekenpannen en zelfs een wokpan. Wanneer je dus gaat voor deze pannenset dan is je uitzet direct klaar en kun je direct de lekkerste gerechten klaar maken.

Welke eisen moet een goede inductie pannenset hebben?

 • Natuurlijk moet de inductie pannenset geschikt zijn voor inductie. Het heeft dan een keurmerk wat aangeeft dat het “Induction Ready” is. Dit keurmerk geeft aan dat de pannen verwarmd kunnen worden op een inductie kookbron en magnetiseerbaar zijn. Je kunt dit zelf ook controleren. Wanneer je een magneet pakt en hij blijft aan de onderkant plakken dan is hij geschikt voor een inductie kookplaat. De onderkant van jouw pan is dan magnetisch en dat heb je nodig.
 • Wanneer je voor de beste pannenset kiest voor inductie dan zal je merken dat de pannen zwaar zijn. Natuurlijk wegen ze niet meteen lood maar ze zijn wel zwaar genoeg dat ze niet verschuiven. Een inductiekookplaat is immers glad en je wil natuurlijk niet dat je jouw pan zomaar van de plaat af kan schuiven.
 • Waar je ook op moet letten is de bodem van de pannen. Een bodem die bestaat uit meerders metaallagen is het beste. Dit geleidt de warmte goed en dat is wat je wilt. We noemen dit een “sandwichbodem”.
 • Je wilt natuurlijk niet dat het verwarmingsproces verstoord wordt. Dit gebeurt wanneer er oneffenheden in de bodem van een inductiepan zitten. Het is dus zaak dat je er goed op gaat letten bij jouw keuze dat de bodem van de pannen heel glad en vlak is. Hierdoor geleid de warmte sneller.
 • Een antiaanbaklaag zonder schadelijke stoffen is wat een inductie pan ook moet hebben. Sowieso moet er geen PFOA in zitten. Ook zijn er pannen geschikt voor inductie zonder PFAS. Een van de sets die aan deze voorwaarden voldoet is de Mayflower pannenset van het merk GreenPan. Lekker milieubewust kiezen dus!
 • Een veilig afgietsysteem is ook handig. Je kunt de deksel dan op de pan draaien. Deze valt er niet af en je kunt via de schenktuit handig afgieten. Een pannenset die dit heeft is bijvoorbeeld de Q-lieneair pannenset van BK.
 • Een goede inductiepan kan je gewoon in de vaatwasser doen en is makkelijk schoon te maken.
 • Wanneer je kiest voor glazen deksels is dit heel handig om het kookproces in de gaten te houden. Je hoeft dan niet de deksel van de pan af te halen en daardoor ontsnapt er geen warmte uit de pan.
 • Wanneer een pannenset geschikt is voor meerdere warmtebronnen en ook nog eens in de oven kan is dat natuurlijk helemaal top!
 • Heel handig zou het zijn wanneer de maataanduiding op de pan staat. Zo weet je precies hoeveel water je er bijvoorbeeld in hebt gedaan.
 • Let er goed op dat je handgrepen koud blijven. Bij de meeste pannen is dit namelijk niet zo. Zo hoef je niet elke keer pannenlappen te gebruiken en kan je ook niet per ongeluk misgrijpen en je handen bezeren.
 • Nog een tip! Zorg ervoor dat de oppervlakte van de bodem van je pan net zo groot is als de cirkel waar je op kookt op je inductie kookplaat.