beste minivriezer

beste minivriezer

Minivriezer

Op zoek naar de beste mini vriezer? Misschien omdat een mini vriezer minder energie verbruikt dan een grote vriezer? Of misschien is het wel omdat je geen ruimte hebt voor een grote vriezer terwijl je de mini vriezer gemakkelijk kunt plaatsen.

Hoe dan ook, vriezers zijn nou eenmaal praktisch om voedsel te bewaren. Ik bedoel zeg nou zelf, die ene vleesaanbieding waar je tegen aanloopt hoef je niet voorbij te lopen als je een vriezer thuis hebt. Of voor de zomer je vriezer vullen met ijsjes, het is allemaal mogelijk.

Nu begint je zoektocht naar een mini vriezer en wij gaan je hierbij helpen. Bij ons lees je de do’s en don’ts als het aankomt op het kopen van een mini vriezer. Verder zullen we onze Top 5 van de Beste minivriezer ook met je delen.

Top 5 beste mini vriezers

Nu we onder andere de voordelen en nadelen hebben besproken evenals aangegeven hebben waar je op moet letten bij het aanschaffen van een mini vriezer is het tijd om een aantal mini vriezers te bespreken. Er zijn natuurlijk meer dan de hieronder vermelde mini vriezers maar we dachten laten we onze top 5 met jullie te delen.

Primo DV2WS

Deze compacte mini vriezer met een hoogte van 51 cm, breedte van 44 centimeter, literinhoud van 33 liter en een gewicht van 14 kilo til je zonder problemen naar zijn nieuwe plekje toe. Een energieprijs zal deze mini vriezer waarschijnlijk niet winnen met het Energielabel F maar goed het gemiddelde energie verbruik van 185kwh per jaar valt ook best wel mee. Ook beschikt de mini vriezer niet over anti ijsvorming dus is het ontdooien van de vriezer met enige regelmaat wel nodig.

Qua geluid doet deze mini vriezer het prima met een geluidsniveau van 40 dB. Het praktische aan deze mini vriezer is dat de draairichting van de deur aangepast kan worden. Met 1 uitneembaar rekje kan je zelf kiezen of je de mini vriezer als 1 geheel wenst te gebruiken of dat je de mini vriezer in 2 wil delen om zo producten van elkaar te scheiden. Wat ook superfijn is aan deze mini vriezer is dat deze vrij is van de schadelijke stoffen Chloor, Fluor en Koolstof.

De Primo DV2WS komt in het wit en met en fabrieksgarantie van 2 jaar en wat ook altijd fijn is om te weten is dat als je stroom uitvalt de bewaartijd nog ruim 7 uur is.

Kortom in de Primo DV2WS vind je een makkelijk verplaatsbare mini vriezer met voldoende inhoud die niet te veel lawaai maakt, met een wisselbare deur die CFK vrij is.

Zanussi ZFX31401WA

Deze mini vriezer heeft een hoogte van 51 cm, breedte van 43,9 centimeter, gewicht van 17 kilo en een literinhoud van 30 liter. Wederom een redelijk lichtgewicht mini vriezer die makkelijk geplaatst kan worden.

Deze mini vriezer doet het goed qua energie verbruik want met een gemiddeld energie verbruik van maar 117 kWh op jaarbasis komt het apparaat op een A++ energie label. Helaas heeft deze Zanussi geen “No Frost” of “Low Frost” waardoor met enige regelmaat de vriezer nog wel ontdooit moet worden.

Met een geluidsniveau van 41 dB heb je weinig last van het geluid van deze mini vriezer en doet hij zonder al te veel geluid zijn werk. Bij het aanslaan kan je hem wel even horen. De Zanussi wordt geleverd met de deur aan de rechterzijde maar het praktische aan deze mini vriezer is dat de draairichting van de deur aanpasbaar is. Je kunt de mini vriezer in 2 delen scheiden met behulp van een uitneembaar tussen stuk van gehard glas.

Deze witte mini vriezer heeft een fabrieksgarantie van 2 jaar. Op het moment dat je stroom uitvalt heeft de Zanussi nog een bewaartijd van maar liefst 17 uur!

In het kort dus een iets zwaardere maar wel zuinige mini vriezer met een deur die in draairichting is aan te passen.

Severin mini diepvries GB8882

De Severin mini diepvries is eveneens een compacte mini vriezer met een hoogte van 50 cm, een breedte van 48 cm, een inhoud van 32 liter en een gewicht van 16 kilo. Ook deze mini vriezer is makkelijk te plaatsen vanwege het gewicht en de afmetingen.

Qua verbruik daarentegen heeft de Severin mini een gemiddeld jaarverbruik van 11 kWh waardoor ook deze mini vriezer een A++ energielabel heeft.  De mini vriezer beschikt niet over ijsvorming zoals “No Frost” of “Low Frost” waardoor het wel nodig is om de vriezer regelmatig te ontdooien.

Het geluidsniveau van de mini vriezer is 42 dB, dus het is niet de stilste mini vriezer in de top 5. Ook is het zo dat de mini vriezer wordt geleverd met een deur met draairichting naar rechts die niet aan te passen is. De mini vriezer komt met een los rekje waarmee je een verdeling kunt maken om producten van elkaar te scheiden.

De fabrieksgarantie van deze witte mini vriezer is 2 jaar en de mini vriezer heeft een bewaartijd van 6 uur mocht het stroom uitvallen.

Kort samengevat dus geen deur die in draairichting is aan te passen maar wel een compacte en energiezuinige mini vriezer.

Bomann GB 341

De Bomann mini vriezer is met zijn 14 kilo, inhoud van 31 liter, hoogte van 47 cm en breedte van 51 centimeter een fijne compacte mini vriezer die makkelijk te plaatsen is.

De vriezer heeft een verbruik van 117 kWh op jaarbasis. Het is wel nodig om met enige regelmaat de mini vriezer te ontdooien omdat de Everglades niet beschikt over “No Frost“, of “Low Frost”

Qua geluid is de Bomann 1 van de zachtere in onze top 5 met 39 dB.  De mini vriezer wordt geleverd met de deur in draairichting rechts maar de draairichting van de deur kan aangepast worden. In het midden bevindt zich een uitneembaar metalen rekje voor verdeling van de producten in de mini vriezer.

Deze zilveren mini vriezer houd je producten bij een stroomuitval tenminste 20 uur goed en heeft een fabrieksgarantie van 2 jaar.

In het kort dus een compacte mini vriezer met een redelijk energie verbruik zonder al te veel lawaai die bij stroomuitval je producten minimaal 20 uur goed houdt.

Salora kleine diepvries zwart

De laatste maar zeker niet de minste is de zwarte Salora. Deze prachtige mini vriezer heeft een inhoud van 31 liter. De afmeting van de Salora is 49 cm hoog en 47,2 cm breed. Het geluidsniveau van deze mini vriezer is 42 dB niet 1 van de zachtste mini vriezers maar het is ook niet zo dat hij constant lawaai maakt.

Het leuke aan de Salora is dat de zwarte kleur de mini vriezer uniek maakt aangezien de meeste mini vriezers wit van kleur zijn. Het praktische aan deze mini vriezer is dat het een vrijstaand model is en tevens heeft hij verstelbare voetjes. De deur van de mini vriezer is draairichting aan te passen en de Salora heeft een regelbare thermostaat. Daarnaast is het ook een energiezuinige mini vriezer met energielabel A+. Mocht onverhoopt het stroom uitvallen dan zorgt de Salora ervoor dat je voedselproducten nog 8 uur goed blijven.

Conclusie; De Salora is een unieke mini vriezer door de zwarte kleur maar is behalve qua uiterlijk in verbruik ook een goede keuze vanwege het A+ label en tevens is het een vrijstaand model met verstelbare voetjes.

Wat is een mini vriezer

De meeste mensen hebben een koelvries combinatie in de keuken staan en of het nou komt door ruimte te kort of dat het gewoon voor de handigheid is, wordt er vaak een mini vriezer bij aangeschaft. Maar wat is een mini vriezer. Een mini vriezer is eigenlijk niks anders dan de kleine versie, van een gewone vriezer en dan nog net een stukje kleiner dan de tafelmodel vriezer. De mini vriezer heeft gewoonlijk een maximale hoogte van 80 centimeter en wordt regelmatig gecombineerd met een koelkast van tafelmodel.

Mini vriezer versus reguliere vriezer

Ook al heeft een mini vriezer minder inhoudelijke ruimte dan een reguliere vriezer, zijn er ook weer punten waar de mini vriezer beter scoort dan een reguliere vriezer. Zo is de omvang natuurlijk het grootste verschil.

Een reguliere vriezer neemt, omdat hij zoveel inhoudelijke ruimte heeft, ook meer ruimte in beslag. Houdt er trouwens wel rekening mee dat voor welke maat vriezer je ook gaat er genoeg ruimte over moet blijven rondom de vriezer zodat deze de mogelijkheid heeft om warme lucht kwijt te kunnen.

Wat meespeelt in de keuze voor een vriezer is de ruimte die je hebt om hem te plaatsen en voor hoeveel personen de vriezer gebruikt wordt. De reguliere vriezers worden vaak gebruikt in grote gezinnen die veel ruimte nodig hebben om hun etenswaren in te vriezen waar de mini vriezer vaak gebruikt wordt in kleine woningen, of studentenkamers voor een klein huishouden en zelfs op de camping kun je een mini vriezer vinden. Een mini vriezer is immers makkelijker mee te nemen dan een reguliere vriezer.

Waarom kiezen voor een minivriezer

Een mini vriezer heeft dus als grote voordeel dat hij klein en licht is. Gemiddeld zit het gewicht van een mini vriezer rond de 15 of 16 kilo.
Zo is de mini vriezer gemakkelijk te verplaatsen wat dus weer goed uitkomt als je de mini vriezer op de camping wilt gebruiken. Maar ook in een klein appartement is het praktisch als je de indeling wilt veranderen en dan niet opeens plaats moet zien te maken voor een grote logge vriezer.

Wellicht handig bij de aanschaf van de mini vriezer is om te kijken of de deur ook aangepast kan worden, zodat hij altijd handig open kan gaan in welke hoek de mini vriezer ook staat. En ook hier dus rekening houden met de ruimte rondom het apparaat zodat de warme lucht zonder problemen weg kan. Als je niet al te veel producten in de vriezer hoeft te bewaren is de mini vriezer dus de perfecte keuze omdat mini vriezers veelal ook zuiniger zijn in energie verbruik waardoor de aanschaf van een mini vriezer ook op de lange termijn goedkoper kan zijn.

Voordelen van een minivriezer

Het grootste voordeel van de mini vriezer is reeds genoemd, dat is namelijk de omvang. Vanwege het kleine oppervlak dat nodig is om een mini vriezer te plaatsen is het een gewild apparaat. Een mini vriezer kan je namelijk makkelijk overal kwijt en net zo gemakkelijk verplaatsen vanwege een ander voordeel namelijk het gewicht. Met maar een kilo of 15/16 is de mini vriezer zo op te tillen dus je kan hem zelf uit de winkel halen in de auto zetten en je huis in tillen. Ook als je de mini vriezer al thuis hebt en je wilt hem toch ergens anders hebben staan is dat dus geen probleem. Een ander voordeel van de mini vriezer is dat qua energie verbruik de mini vriezers vaak zuinig zijn. Dit komt goed uit bij je energierekening.

Nadelen van een minivriezer

Het grootste voordeel van de mini vriezer kan wellicht ook het grootste nadeel zijn. Want hoe kleiner de vriezer hoe minder er in past. Maar goed op moment dat je de keuze maakt om voor de mini vriezer te gaan heb je vast al uitgezocht wat voor jouw situatie beter is, een grote of een kleine vriezer.

Waar je op moet letten als je een mini vriezer koopt

Als je een mini vriezer gaat kopen zijn er uiteraard een aantal dingen waar je op moet letten. Als eerste is het natuurlijk van belang om te weten waar je de mini vriezer gaat plaatsen zodat je weet tot welke omvang je kunt gaan. Mocht je de intentie hebben om de mini vriezer in een later stadium te verplaatsen houdt ook dan rekening met de omvang. Vergeet trouwens niet om rekening te houden met ruimte om de mini vriezer heen zodat de warme lucht die de mini vriezer aan de buitenkant ook de kans krijgt weg te gaan van de mini vriezer. Het advies is om hier ongeveer 10 centimeter om de mini vriezer voor te berekenen.

Niet onbelangrijk is om te kijken of de mini vriezer met een vaste deur komt of dat de deur nog omgezet kan worden naar de andere kant. Indien de mini vriezer met een vaste deur komt houdt dan goed in je hoofd waar je hem wil plaatsen. Stel je hebt in je hoofd dat je de mini vriezer ergens in een hoek tegen een linker muur wilt plaatsen en zonder dat je het door hebt, heb je een mini vriezer gekocht met een deur die opent naar links en die niet verplaatst kan worden. Dan heb je dus een niet al te praktische vriezer omdat je beperkt wordt in je ruimte richting de mini vriezer. Want zodra je iets in of uit de mini vriezer wilt zetten of halen moet jij jezelf tussen de muur en de deur van de mini vriezer zien te manoeuvreren.

Nog een belangrijk punt is om te kijken naar het energielabel van de mini vriezer. Hoe beter het label, hoe beter het uiteindelijk is voor je energierekening. Het energieverbruik van witgoed apparatuur kun je terugvinden op de labels die erbij zitten (vaak zitten deze erop geplakt) Met behulp van de letters en kleuren wordt aangeduid wat het label van het apparaat is waardoor je kunt zien of in dit geval de mini vriezer energiezuinig is.

Kijk ook bij de aanschaf van een mini vriezer naar de capaciteit van het vriezen. Het is natuurlijk wel de bedoeling dat het product dat je in de vriezer legt ook daadwerkelijk bevroren kan worden in de mini vriezer terwijl de rest van de producten die je er al in had ook gewoon bevroren blijven. Qua vries capaciteit zitten de beste mini vriezers toch wel op minimaal 2 kilo in 24 uur.

Als laatste maar zeker niet onbelangrijkste willen we je ook nog even wijzen op het geluid van de mini vriezer. Op het moment dat je de mini vriezer in een ruimte gebruikt waar je ook slaapt, dus bijvoorbeeld in je 1 kamer appartement of op de camping, dan is het wel fijn dat de mini vriezer je niet wakker houdt qua geluid.