Beste kokend water kraan

Beste kokend water kraan

Kokend water kraan

Een kokend waterkraan, dat is nog eens handig! Weg met waterkokers, fluitketels en ouderwetse pannetjes op het vuur. Je draait de kraan open en de gewenste temperatuur komt er vrijwel direct uit.

De kokend waterkraan wordt gezien als een luxe, want je kunt dus ook inderdaad een waterkoker gebruiken of een steelpannetje op het fornuis zetten om je water te koken. Maar het gemak van een waterkoker, is de prijs van een luxeproduct meer dan waard.

Denk aan je kopje thee of koffie in de ochtend, denk aan water koken om pasta te maken, of om de flessen van je baby te reinigen.

We gaan je er van alles over uitleggen en zullen afsluiten met een top 5 van de beste kokend waterkranen.

Top 5; Beste kokend waterkraan

Zoals je hebt kunnen lezen zijn de voordelen eindeloos, maar zijn er ook nogal wat factoren die je mee moet laten spelen als je een kokend waterkraan wil kopen.

De keuze online maakt het voor de consument niet echt makkelijk, want ze zijn er in overvloed. Er zijn de bekende A-merken, die ook, allemaal weer verschillende modellen hebben. Naast de bekendere merken zijn er natuurlijk ook nog de minder bekende merken en de budgetvriendelijke kranen. Niet makkelijk dus!

Om de keuze voor jou toch een klein beetje makkelijker te maken, hebben we een top 5 gemaakt. De top 5 is in willekeurige volgorde en bestaat uit de 5 beste kokend waterkranen. Dit kan zijn omdat ze het meest verkocht zijn, of omdat ze de beste reviews hebben online.

Quooker Fusion Round (Chroom)

Heb je niet heel veel ruimte, maar wil je wel graag een koken waterkraan? Dan is de Quooker Fusion perfect voor je. De boiler telt 3 liter en neemt dus niet te veel ruimte in.

Waar je misschien een beetje inlevert op inhoud, krijg je er van alles voor terug. Dit model blinkt uit in veiligheid, gemak en zuinigheid.

Laten we beginnen met de veiligheid;

Een dubbelwandige uitloop en kinderbeveiliging, maar ook een dubbel druk draai bediening, lichtring EN in plaats van een harde straal, druppels. Allemaal dingen die je aan kunt vinken als je kiest voor een superveilige kokend waterkraan.

We gaan verder met iets wat voor iedereen belangrijk is; Is de kraan zuinig?

Laten we eerlijk zijn, we hebben het wel over een Quooker, dus we kunnen ervanuit gaan dat er aan veel, zo niet alles, is gedacht. Het stand-by verbruik van deze kraan komt neer op zo’n 5 cent, dagelijks.

Quooker Flex

Dit is niet 1 van de goedkopere opties, maar mag toch echt niet ontbreken in de Top 5.

De Quooker (Combi Plus) is een 3-in-1 kokend waterkraan, voorzien van alle gemakken. Persoonlijk vinden wij de uittrekslang echt ideaal. Echt een gevalletje, hoe deed je het ooit zonder?

Zo goed als alles, wordt makkelijker met een uittrekslang, afwassen wordt er bijna leuk van. (Bijna!) Nu denk je misschien, oh dan vinden mijn kinderen dat vast ook leuk! No worries want er komt alleen koud en warm water uit.

Verkrijgbaar in de kleuren chroom, RVS en zwart, is er voor ieders keuze een passende kokend waterkraan en met een reservoir van 7 liter, hebben we niks te klagen!

Grohe Red Compact (3-in-1)

Deze mooie kraan heeft de eer om meerdere malen te zijn uitgeroepen tot de ‘Best reviewed’ kokend waterkraan van het jaar 2019; De GROHE Red Compact (3-in-1). Dit krijg je echt niet zomaar, dus we konden deze absoluut niet uit deze top 5 laten.

De 3-in1 kraan van GROHE heeft de standen koud, warm en heet, zoals elke 3-in-1 kokend waterkraan. Deze, heeft echt superleuke extra’s! Denk bijvoorbeeld aan een vakantiemodus, of wat denk je van een ‘pan-vul’ functie, met automatische (water)stop?!

Veilig? Jazeker! Deze kraan spetter niet zodat je je niet verbrand, en uiteraard is dit model voorzien van kinderslot. Dankzij de cool touch technologie wordt de kraan zelfs niet te heet. Dus; veilig? Jazeker!

3M 3-in-1 Kokend Water Kraan

Deze zal misschien niet als eerste in je gedachten springen als je denkt aan een kokend waterkraan, maar laat dit nou echt een nagenoeg perfecte kokend waterkraan zijn!

Betaalbaar, een prachtig design en multifunctioneel. Deze mooie 3M kokend waterkraan is verkrijgbaar in verschillende kleuren. De kraan is veilig dankzij de isolatie van de kraan en het kinderslot.

Wil je liever weten hoeveel water je ermee kunt koken? Hoeveel koffie kun je zetten? Want dit model heeft een reservoir, genoeg voor zo’n 200 kopjes heet water per uur. Je hoeft je geen zorgen te maken over kalkaanslag want dit model is voorzien van een waterfiltersysteem. Bovendien worden hierdoor alle schadelijke stoffen uit je water gefilterd.

Conclusie; Voor een hele leuke prijs, heb je een complete, goede set.

Ace 3-in-1 Kokend waterkraan

Deze ACE 3-in-1 kokend waterkraan is niet alleen mooi, maar ook zeer makkelijk om aan te sluiten dankzij duidelijke instructies.

Dit model kan misschien verrassend zijn in onze Top 5, maar we hebben hier zeker een reden voor. De reviews van de Ace 3-in-1 alleen al maken het proberen waard. Eenmaal geprobeerd kunnen we niet anders dan ons hier geheel bij aansluiten.

Het design is mooi, het geeft kokend water in een oogwenk en euhm, wat wilde je eigenlijk nog meer? Misschien een goede prijs? Check!

Geniet van kokend, gefilterd water binnen seconden, uit een zeer mooie en betaalbare zwarte kokend waterkraan.

Deze ACE 3-in-1 kokend waterkraan is niet alleen mooi, maar ook zeer makkelijk om aan te sluiten dankzij duidelijke instructies.

Dit model kan misschien verrassend zijn in onze Top 5, maar we hebben hier zeker een reden voor. De reviews van de Ace 3-in-1 alleen al maken het proberen waard. Eenmaal geprobeerd kunnen we niet anders dan ons hier geheel bij aansluiten.

Het design is mooi, het geeft kokend water in een oogwenk en euhm, wat wilde je eigenlijk nog meer? Misschien een goede prijs? Check!

Geniet van kokend, gefilterd water binnen seconden, uit een zeer mooie en betaalbare zwarte kokend waterkraan.

Wat is een kokend waterkraan en wat kun je ermee

Ben je op zoek naar een echte toevoeging voor je keuken? Een toevoeging die echt een verschil maakt en waar je dankbaar dagelijks gebruik van zult maken? Dat is de kokend waterkraan.

Dankzij deze innovatieve uitvinding kun je in een oogwenk beschikken over kokend water. Weg met de waterkokers en steelpannetjes! Draai de kraan open en klaar is Kees, en jij ook!

Een kopje koffie in de ochtend, of natuurlijk een kopje thee. Een gekookt eitje of snel even wat pasta of rijst koken, het is allemaal zo gepiept dankzij de kokend waterkraan.

Mocht je bang zijn dat het een gigantische klus is om te installeren, dat valt echt heel erg mee. Hierover later nog even wat meer uitleg.

Kokend waterkranen zijn makkelijk in gebruik, energiezuinig en bovendien zijn ze ook veilig. Alle voordelen van de kokend waterkraan zullen we later nog wat uitgebreider met je doornemen.

De meeste apparaten hebben merken die je doen denken aan het apparaat, bij de kokend waterkraan is dat geheid de Quooker, of misschien een Grohe. Verder mogen Selzius en Franke zich ook nog tot de A-merken tellen, maar er zijn meer ook minder bekende merken die goede kokend waterkranen aanbieden.

De voordelen van een kokend waterkraan

De voordelen hebben we niet zomaar 1 2 3 uitgelegd, maar we willen je wel zoveel mogelijk voordelen meegeven, dus het kan zijn dat we niet alle voordelen heel uitgebreid bespreken.

Wel noemen we alle voordelen, en leggen we ook zeker een beetje uit waarom het een voordeel is.

Heb je eenmaal een kokend waterkraan in huis? Dan wil je echt nooit meer zonder, sterker nog, je gaat je afvragen waarom je al die jaren zonder hebt gezeten. Kokend waterkranen zijn snel, makkelijk en je kunt ze voor verschillende doeleinden gebruiken.

Zodra je er een hebt, zul je zien hoe vaak je de optie van kokend water ook echt gebruikt. Kook je? Dan kook je ook dagelijks water voor groente, aardappels, pasta of rijst, toch? Kokend waterkraan!

Hou je van een ontbijtje met een kopje koffie, thee en een lekker gekookt eitje? Kokend waterkraan!

Flessen of speentjes steriliseren? Kokend waterkraan!

Zullen we nog een poosje doorgaan, of snap je de richting ongeveer? Vast wel! Het is echt, eerlijk waar, een van de beste aankopen van je leven. Ze zijn dan ook niet goedkoop, maar dubbel en dwars waard, tot op de laatste cent!

Verder met de voordelen;

De kokend waterkranen zijn allemaal veilig voor kinderen. De kranen zijn voorzien van een dubbel druk/draai systeem. Kleine kinderen kunnen op deze manier geen gebruik maken van de kokend water functie.

De boilers van de kokend waterkranen zijn beter voor het milieu en bovendien zuinig in gebruik. Dit heeft vooral te maken met het feit dat je de kraan niet open hoeft te laten om te wachten tot het water goed warm wordt. Je gebruikt hiernaast ook alleen het gekookte water wat je ook echt nodig hebt. Geen verspilling dus!

Dat laatste was vooral bedoeld richting de waterkoker, en als die toch aan het incasseren is; De kokend waterkraan neemt (lekker ook) geen ruimte in op je aanrecht!

Hoe werkt een kokend waterkraan?

De kokend waterkranen zijn niet alleen ontzettend handig, ze zijn ook heel gebruiksvriendelijk.

Het werkt wel even iets anders dan de gewone kranen, dit komt van de beveiliging die erop zit.

Geen paniek, want het is nog steeds supermakkelijk;

Je drukt de ring 2 x in en hierna draai je deze om. De ring zal oplichten en er komt kokend water uit. Indien je warm of koud water wil, in plaats van kokend. Dan gebruik je de eengreeps hendel om de temperatuur in te stellen, en ook het volume. Een kind kan de was doen. (Maar geen kokend water maken!)

Zitten er ook nadelen aan verbonden?

Hoe handig de kokend waterkraan ook is, ook hier zitten wel een aantal nadelen aan vast. Om er zeker van te zijn dat je alle nodige info hebt, bespreken we dus niet alleen de voordelen, maar ook de nadelen van de kokend waterkranen met je;

De kokend waterkranen geven niet onbeperkt kokend water. Waterkokers, fluitketels en steelpannetje ook niet, maar het is toch even het noemen waard.

Om je te voorzien van instant kokend water, is er een aparte boiler nodig. Hiervoor heb je ruimte nodig onder je wasbak.

Je kunt ervan uitgaan dat je een aparte elektrische groep of automatische elektronische switch nodig hebt.

Kokend waterkranen zijn niet goedkoop! (Maar wel zijn geld waard)

Er wordt ook energie verbruikt zonder dat de kraan actief in gebruik is. De boiler is namelijk altijd aan het werk om het water op temperatuur te houden.

Installatie van de kokend waterkraan

 

Als je een keuze hebt kunnen maken, dan ben je er natuurlijk nog niet. Je moet de kraan ook nog installeren, of je kunt ervoor kiezen om dit te laten doen natuurlijk.

Ben je handig en kies je ervoor om het zelf te doen? Dankzij de handleidingen en handige installatievideo’s is dit lang niet zo moeilijk als je denkt.

Mocht je echter niet heel handig zijn of helemaal geen verstand hebben van het installen van boilers en wat er allemaal nog meer bij komt kijken, dan kun je misschien beter de hulp inroepen van iemand die precies weet hoe het moet.

We bespraken de A-merken eerder al even en we kunnen je vertellen dat de meeste merken, voor jouw gemak, installateurs hebben. Deze zijn speciaal opgeleid voor het installeren van de kokend waterkranen en kunnen naast het installeren, ook al je vragen beantwoorden. Neem gemakkelijk contact op met de klantenservice, daar zijn ze voor!

Waar moet je op letten bij de aanschaf van de beste kokend waterkraan

Klaar voor de aanschaf? Best logisch, maar is je keuken er ook klaar voor? Een kokend waterkraan is niet zomaar even het stopcontact in en gaan met die banaan. Er zijn dus zeker een aantal factoren die je mee moet laten spelen.

Laten we vooral bij het begin beginnen. Je hebt 3 dingen nodig;

  • Ruimte voor de boiler

Deze moet onder je wasbak komen, dus hier moet ook ruimte voor zijn. Als je deze niet hebt, kun je dit misschien creëren. Maar de ruimte zul je wel echt nodig hebben.

  • Wateraansluiting

Als je een kokend waterkraan aansluit, dien je te kijken of een koud watertoevoer voldoende is, of dat je een warm en koud watertoevoer nodig zult hebben.

  • Stroom (220 Watt)

Voor het opwarmen van het water, is stroom nodig. Is hier een aansluiting voor, dan dien je deze aan te leggen.

Check? Dan gaan we verder!

Je kunt natuurlijk ook je bestaande kraan vervangen. Het is in dat geval belangrijk dat je let op de afmetingen van de boiler en ook van het kraangat. Mocht je kraangat te groot zijn, dan zijn hier speciale rozetten voor te verkrijgen.

Ons laatste punt zal misschien een beetje voor zich spreken, maar je moet wel ook nog een kiezen wat voor kraan je wil. De 3-in-1 modellen beschikken over warm, koud en kokend water. De 5-in-1 modellen beschikken over warm, koud, kokend, gefilterd EN bruisend water. Liever gewoon simpel? Dan kies je voor een losse kraan, of bijvoorbeeld een Quooker Twin Tap.