De beste foodprocessor

De beste foodprocessor

Foodprocessor

De beste foodprocessor is niet alleen superhandig om in huis te hebben. Tegenwoordig zijn de designs van deze keuken hulpjes zo mooi, dat ze ook gewoon erg mooi staan in je keuken. Als je dan ook nog eens rekening houdt met het feit dat een foodprocessor een aantal van je huidige hulpmiddelen in de keuken kan vervangen, en dus ruimte bespaart, dan kan je eigenlijk niet meer misgaan, toch?

Foodprocessors kunnen zo goed als alle taken aan, die jij voor ze kunt verzinnen. Wil je iets hakken, prakken, snijden, op zijn julienne, of raspen? Of wil je een heerlijke ECHTE zelfgemaakte soep maken? Misschien wil je zelf wel een nieuwe soep ontdekken, sauzen maken, cocktails creëren of een hele brunch in je eentje verzorgen voor je hele familie. Het antwoord op al je (recept)vragen en keukenbenodigdheden, vind je in jouw nieuwe beste keukenvriendje, de foodprocessor!

Je kunt ze ook wel een beetje zien als een Staafmixer set op een geheel nieuw level. Een soort van Staafmixer set 2.0 en dan nog net iets (of veel) beter.

Top 5 beste Foodprocessors.

We kunnen ons zo voorstellen dat je, nu je bijna alles weet over de beste Foodprocessor, je klaar bent om er eentje voor jezelf te kopen! Maar welke moet je hebben, want er zijn zo veel verschillende soorten, maten en zelfs modellen en kleuren. Wij hebben onze Top 5 van de allerbeste Foodprocessors, in willekeurige volgorde voor je op een rijtje gezet. Wel zo handig, toch? Neem ze rustig door en beslis welke er in jouw keuken komt te staan!

KitchenAid Foodprocessor

Deze KitchenAid Foodprocessor is niet alleen handig, maar ook heel mooi. De behuizing is van metaal en is hierdoor veilig voor de vaatwasser, stevig en absoluut duurzaam. Bovendien zul je door de metalen behuizing, geen last hebben van dansende Foodprocessors.

De mengkom van deze machine telt 1,7 liter en heeft verschillende handige opzetstukken. Hierdoor wordt snijden, raspen hakken, pureren en kneden een peulenschil.

De foodprocessor is makkelijk in gebruik en de knoppen van de machine zitten aan de buitenkant. Het vermogen van deze Foodprocessor telt 500 Watt, dit is voor dagelijks gebruik genoeg.

Kenwood MultiPro Compact+ Foodprocessor

Deze Kenwood MultiPro (Compact+) Foodprocessor is overcompleet en ontzettend makkelijk om te gebruiken. Het gekozen materiaal voor de behuizing is metaal en dit maakt dat dit een stevig model is, die er niet vandoor gaat tijdens gebruik. De materialen zijn geschikt voor de vaatwasser, dus over het goed reinigen hoef je je niet druk te maken.

Deze Foodprocessor beschikt over een grote mengkom, van niet minder dan 2,1 liter, heeft 2 verschillende standen of snelheden. Naast dit heeft deze Foodprocessor ook een booster optie.

Een weegschaal is ingebouwd voor het met gemak afwegen van de ingrediënten. Er zijn veel verschillende hulpstukken beschikbaar en het vermogen telt 800 Watt. Hierdoor is het ook mogelijk om met deze Foodprocessor, dingen zoals pizzadeeg of taarten te maken.

Bosch MultiTalent 3 FoodProcessor

Deze prachtige Bosch MultiTalent Foodprocessor is niet voor niks in Juni van 2020, uitgeroepen tot beste getest!

Om maar gelijk met de deur in huis te vallen, MultiTalent? Jazeker! De 50! Verschillende functies maken dit oprecht een MultiTalent. Zorg vooral bij dit model dat je eruit haalt wat erin zit, want er zit ZO veel in!!
De kunststof behuizing maakt het een lichter (in gewicht) model dan andere metalen uitvoeringen. De materialen en hulpstukken zijn allemaal veilig voor de vaatwasser, dus je hoeft je geen zorgen te maken over het goed kunnen schoonhouden van jouw MultiTalent Foodprocessor.

De mengkom in deze Foodprocessor is groter dan gemiddeld, namelijk 2,3 liter, beschikt over 2 verschillende standen of snelheden en heeft hiernaast ook nog een turbofunctie.

Het vermogen van deze Foodprocessor telt 800 Watt en kan zo ongeveer elk denkbaar klusje klaren!

Philips Viva HR7530 Foodprocessor

De Philips Viva Foodprocessor beschikt over een stevige kunststoffen behuizing en is geschikt voor de vaatwasser. Evenals de hoogwaardige roestvrijstalen messen en opzetstukken.

Deze Foodprocessor beschikt over een mengkom van 2 liter, een motor van 850 Watt en kan dus ook goed gebruikt worden voor kneden. Met niet minder dan 31 verschillende functies, haalt deze Foodprocessor heel wat werk uit je handen.

De Philips Viva Foodprocessor heeft een beveiliging tegen oververhitting, waardoor de motor uit zichzelf zal stoppen zodra deze te warm wordt.

Verschillende ingrediënten toevoegen is geen probleem dankzij de ruime vultrechter, en met de handige frietschrijf en bijbehorend friet opbergbakje, zijn tripjes naar de frietkraam voorbij.

Brabantia BBEK1113B Foodprocessor

Deze Brabantia Foodprocessor bestaat voornamelijk uit Roestvrij staal, dit in combinatie met de zwarte afwerking zorgt voor een luxe uitstraling. De materialen zijn geschikt voor de vaatwasser en de Foodprocessor is geheel demonteerbaar. Zo kun je alle verschillende onderdelen goed reinigen.

De glazen mengkom van dit model telt 1,2 liter en de motor beschikt over 1000 Watt. Hierdoor is deze Foodprocessor uitermate geschikt voor ook de wat zwaardere klusjes.

De Brabantia Foodprocessor is hittebestendig, dus ook voor zeer geschikt voor het (voor)bereiden van warme soepen, sauzen of gerechten. Controleer de structuur van je ingrediënten precies zoals jij dat wil, dankzij de handige draaiknop voor het toerental. Deze Foodprocessor beschikt over 3 verschillende standen of snelheden.

Wat is een foodprocessor en wat kun je ermee?

Een betere vraag als ‘wat kun je ermee’ zou zijn; Wat kun je er niet mee?

De foodprocessor is er eigenlijk voor om jou het werk uit handen te nemen. De machine is elektrisch aangedreven en kan allerlei verschillende keuken klusjes van je overnemen.

Je kunt de machine gebruiken voor iets simpels als het snipperen van een uitje, maar ook dingen zoals het ‘crushen’ van ijs voor je favoriete cocktail of frozen drankje zijn een eitje voor de Foodprocessor.

Wanneer je een Foodprocessor aanschaft, zul je deze ontvangen met een aantal hulpstukken of accessoires, die allemaal weer verschillende functies hebben. Bij de beste Foodprocessor kunnen we je echt alleen op het hart drukken om alles eruit te halen wat erin zit.

Vaak worden meegeleverde boekjes met instructies niet gelezen, want je snap het allemaal al. Maar bekijk ze vooral een keer, in de meeste gevallen vind je nog een paar lekkere receptjes ook.
Het gaat er vooral om dat je kennis maakt met alle functies van alle bijgeleverde hulpstukken, en dus op die manier, alles eruit haalt wat erin zit.

Voor zo goed als elke maaltijd die je op tafel wil zetten, kun je de Foodprocessor op een of andere manier gebruiken. Van het snijden van je groente en het pureren van je aardappels, tot verse smoothies en toetjes of misschien wel een lekkere ijskoffie.

De voordelen van een foodprocessor

Het grootste en voor iedereen waarschijnlijk het belangrijkste voordeel van de beste Foodprocessor, is eigenlijk een 2-in-1 reden. Het neemt functies over van verschillende keukenhulpjes die je zelf waarschijnlijk al in de keukenkast hebt staan.

Hierbij kun je denken aan een ouderwetse garde, of de iets modernere handmixer. Maar je kunt ook gerust denken aan de ‘meer-van-deze-tijd-machines’ zoals bijvoorbeeld een blender of misschien een staafmixer?

Het overduidelijke voordeel, of eigenlijk voordelen zijn dat je jouw kooktijd minimaal kunt halveren. Maar deze machine neemt niet alleen dingen uit handen, zoals groente snijden, (baby)potjes prakken, noten hakken of het blenden en of pureren van groente of fruit. Dankzij de beste Foodprocessor worden de meeste mensen een stuk creatiever in de keuken. Maak bijvoorbeeld zelf lekkere Pizza, inclusief je eigen deeg, maar ook je eigen tomatensaus. Vlees snijden of kaas raspen voor op je eigen gemaakte Pizza? Geen enkel probleem.

De handige, extra “functie” die je erbij krijgt is, doordat het zoveel andere apparaten kan vervangen, is dat je extra ruimte creeert in je keuken. Wie houdt niet van een nette, georganiseerde keuken? Wil je de Foodprocessor liever niet elke keer weer opruimen? Geen enkel probleem, de Foodprocessors van tegenwoordig zijn een aanwinst voor je decor in de keuken. Kies er een die (ook qua kleur) perfect bij jou en je keuken past! De keuze is reuze!!

De Foodprocessor scheelt je tijd, door het overnemen van het overgrote deel van het voorbereidingswerk zoals hakken, prakken, snijden en raspen. Het scheelt je werk omdat het, ook na het voorbereiden, nog allerlei klusjes uit handen kan nemen. En het scheelt je ruimte, want de beste Foodprocessor, kan AL jouw keukenhulpjes vervangen!

Verschil tussen foodprocessors, blenders, hakmolens en keukenmachines

Vaak denken mensen geen Foodprocessor nodig te hebben, want ja, er staat al een blender in de kast, of misschien een keukenmixer? Waarom zou je dan nog een Foodprocessor kopen? En wat is nu echt tussen deze handige keukenhulpjes?

Als we kijken naar een keukenmixer en een foodprocessor, dan komen ze ongeveer op hetzelfde neer. De twee worden ook vaak met elkaar verwisseld en wordt vaak gezegd dat een keukenmachine, in het Engels een Foodprocessor heet. Dit is echter niet zo.

Tussen de keukenmixer en Foodprocessor is het grote verschil, of eigenlijk de grote vraag; Wil je er voornamelijk taarten (of andere dingen) mee bakken? Dan kun je het beste kiezen voor een keukenmachine, want die zijn vooral gericht op het maken van deeg. Je kunt dit met een Foodprocessor ook maken, maar die is hier niet op gericht zoals de keukenmachine.

Hakmolens, zoals de naam al doet vermoeden, richt zich op het hakken van ingrediënten en de blenders en staafmixers of staafmixer sets, richten zich (alle 3 op een ander niveau) op het mixen, blenden, pureren en overnemen van kleinere keukenklusjes. Frozen drankjes, soepen, sauzen, je kunt er van alles mee. Maar de beste Foodprocessor kan dat allemaal ook, en dan nog net iets beter!

 

Waar moet je op letten bij aanschaf van de beste foodprocessor?

Zoals bij de meeste aanschaffen, dien je te kijken naar wat het beste bij jou past. Waar wil je jouw nieuwe foodprocessor voornamelijk voor gebruiken?
Tegenwoordig heb je ook de luxe om te kijken welke het beste bij jouw interieur past, want de Foodprocessor is niet alleen handig, maar ook heel mooi!

Dat gezegd hebbende, het is ook niet onverstandig om te kijken naar het materiaal waar de Foodprocessor van gemaakt is. Is dit veilig voor bijvoorbeeld in de vaatwasser? Is de machine en zijn de hulpstukken gemakkelijk schoon te maken?

Denk ook aan dingetjes als het eventueel later uitbreiden van de functies van jouw Foodprocessor. Zijn er nog meerdere uitbreidingsets verkrijgbaar en hoe zijn de prijzen hiervan?

Als je al deze dingen voor jezelf hebt besloten, dan staat je nog een keuze te wachten die zeker net zo belangrijk is als alle voorgenoemde puntjes. Namelijk, het vermogen van de motor van de Foodprocessor. Deze zijn verkrijgbaar met bijvoorbeeld een vermogen van 500 Watt, maar ook met 1000 Watt.

Als laatste, wat ook handig kan zijn is letten op de behuizing en hierbij het gewicht van de Foodprocessor. Dit gaat namelijk gepaard met de stevigheid en stabiliteit van je Foodprocessor. (Dus hoe stevig staat deze, tijdens het gebruik).

Zijn er ook nadelen aan verbonden?

Weinig! En dan nog is het de vraag of je dat kunt zien als een nadeel.
Foodprocessors kunnen behoorlijk groot zijn en dat betekent dat je nieuwe machine best wat ruimte in beslag kan nemen.

Ook is het vaak zo dat je een simpele Foodprocessor voor een hele leuke prijs kunt kopen, maar de hulpstukken die dan meegeleverd worden kunnen tegenvallen. Vooral in het aantal hulpstukken die je gratis meegeleverd krijgt. De beste Foodprocessor kan iets meer kosten, maar de hulpstukken zijn hier dan vaak ook de moeite waard.