De beste dubbele frituurpan

De beste dubbele frituurpan

Dubbele frituur

Er zijn zo rond de 30 verschillende dubbele frituurpannen te krijgen (op het moment van schrijven). Wil je weten welke je nu echt de beste dubbele frituurpan van allemaal is? We vertellen je alles wat je moet weten over de beste dubbele frituurpannen en sluiten af met onze Top 5 van de allerbeste dubbele frituurpannen.

Zo goed als alle huishoudens zullen tegenwoordig wel een frituurpan in huis hebben. In goed, of eigenlijk ouderwets Nederlands; de vetpot! Meestal was er een vaste “patat-dag” dus de vetpot aan en smullen maar!

Een lekker bordje patat met een frikandel, kroket of wat jij er ook maar lekker bij vindt. We eten het waarschijnlijk allemaal wel een keertje per week. De ouderwetse vetpotten die nog op het vuur stonden zijn tegenwoordig dan ook behoorlijk achterhaald, alhoewel dat natuurlijk ook nog prima werkt. Echter kan de vetpot niet op tegen het gemak van de frituurpan.

Een frituurpan is dus vooral makkelijk en handig. Zullen we er dan vanuit gaan dat de dubbele frituurpan dubbel zo makkelijk en dubbel zo handig is? Wij vinden van wel!

Mocht je denken dat een dubbele frituurpan alleen handig is voor mensen met een groot gezin, dan hebben we nieuws voor je. Ondanks dat een groot gezin zeker een reden is voor een dubbele frituurpan, komen we vaker een andere reden tegen voor de aanschaf van de beste dubbele frituurpan, namelijk; Het apart kunnen bakken van friet en snacks.

Top 5 van de beste dubbele frituurpannen

Aangezien er een hele hoop verschillende modellen zijn, die allemaal toch net weer even anders zijn, kunnen we ons voorstellen dat de keuze voor de beste frituurpan, niet gemakkelijk is.

Als het goed is, weet je inmiddels genoeg over een frituurpan om te weten wat voor frituur het beste bij jou en eventueel je gezin past, maar dan zijn er nog steeds veel opties.

Wij hebben een Top 5 voor je samengesteld, die wat ons betreft de 5 aller allerbeste dubbele frituurpannen bevat. De Top 5 staat in willekeurige volgorde.

Princess Double Black Fryer

De mooie dubbele frituurpan van Princess heeft een inhoud van 6 liter en is hiermee ideaal voor een groot gezin. Voorzien van overhittingsbeveiliging is de frituurpan extra veilig, maar zorgt er ook voor dat je eten niet verbrandt.

Ook heeft deze frituur een speciale safety oil filter, zo wordt het spetteren zo veel mogelijk tegengegaan.

Je kunt de pannen niet in de vaatwasser doen, maar je kunt deze frituur makkelijk demonteren om deze zelf met de hand schoon te maken.

Tefal Double Pro

De inhoud van de Tefal Double Pro komt op maar liefst 7 liter en is dus perfect voor grotere gezelschappen. Je kunt iedereen tegelijk voorzien van iets lekkers.

Deze frituur heeft een aantal onderdelen die in de vaarwasser mogen, dus schoonmaken is een eitje.

De Tefal Double Pro dubbele frituurpan is voorzien van de technologie genaamd; Koude zone. Dit zorgt ervoor dat je olie langer mee kan gaan en nare geurtjes krijgen geen kans. Met dit model hoef je dus niet langer in de schuur staan te frituren!

Inventum GF461

Met iets minder inhoud, komt deze Inventum dubbele frituurpan op een inhoud van 5 liter, wat nog steeds zeer ruim is. Je kunt gemakkelijk voor 5 personen tegelijk iets frituren.

Dit model is voorzien van een koude zone en je olie gaat dus een stukje langer mee. De koude zone heeft echter geen effect op de hitte van de buitenkant van de frituur, dus wees voorzichtig.

Een redelijk simpele en compacte dubbele frituurpan, uiterst geschikt voor dagelijks gebruik.

Fritel FR 1355 Duo

Op het eerste gezicht zou je kunnen denken dat dit een kleine dubbele frituurpan is. Niks is minder waar en ondanks dat deze frituurpan een stuk compacter is, past er zeker 7 liter in!

Deze frituurpan is voorzien van koude zone technologie en overhittingsbeveiliging. De olie gaat dus een stuk langer mee, je eten verbrand niet en de frituurpan is goed geïsoleerd, dus ook je handen verbrand je niet.

Je kunt het reservoir verwijderen en in de vaatwasser doen. Wel zo handig voor het schoonmaken.

De dubbele frituurpan van Fritel telt een inhoud van 6 liter en is wat qua populariteit zo ongeveer de nummer 1 van de dubbele frietpannen. Het is een groot en robuust apparaat. Dit komt van het feit dat er verschillende onderdelen zijn die je los kunt halen en in de vaatwassen kunt schoonmaken.

Dankzij de koude zone zal je friet en snacks niet verbranden en gaat je olie ook langer mee. Deze frituurpan is drievoudig beveiligd tegen oververhitting en bij aankoop, krijg je een garantie van wel 10 jaar!

Wat is een dubbele frituurpan en wat kun je ermee?

Een frituurpan gebruik je om te frituren natuurlijk. De dubbele frituurpan is logischerwijs ook om mee te frituren, maar dan zonder lang te wachten bijvoorbeeld.

De dubbele frituurpan is ideaal voor de grotere gezinnen of voor de echte liefhebbers van een patatje met een snack erbij. Dit komt natuurlijk door het dubbele gedeelte. Hoe vaak komt het voor dat de ene helft al zit te eten, terwijl de andere helft van de patat nog aan het bakken is.
De dubbele frituurpan kan de wachttijd dus verkorten.

Natuurlijk is de frituurpan allang niet meer alleen voor lekkere friet. Je kunt er van alles in klaarmaken, waardoor het alleen nog maar handiger wordt om een dubbele frituurpan te hebben. Denk bijvoorbeeld aan een spelletjesavond. Een paar lekkere snacks gaan er dan wel in en met de dubbele frituurpan, ben je in 1 keer klaar. Niet alleen fijn voor degene die op eten wacht, maar ook net zo fijn voor degene die aan het frituren is.

Waarom kiezen voor een dubbele frituurpan

Vroeger sneed moeders of oma wat aardappels, haalde de vetpot ergens vandaan en het gevolg was een feestje! Wie houdt er niet van een vette hap?!

Tegenwoordig heeft bijna iedereen wel een frituurpan in huis en de vraag kan dan ook zijn, wat moet je met een dubbele frituurpan, als je al een normale frituurpan in huis hebt?

Je kunt jezelf een aantal vragen stellen die deze vraag vanzelf beantwoorden. Bijvoorbeeld; met hoeveel mensen woon je thuis? De reguliere frituurpan heeft gemiddeld een inhoud van zo’n 3 liter, wat goed is voor 2 (ruime) porties friet. Is dit genoeg voor een rondje friet voor iedereen?

Heb je de vraag met ja beantwoord? Dan zijn we er nog niet hoor, we hebben namelijk ook nog een vervolgvraagje; Hou je van een snack bij je patat? Dan heb je bij deze alsnog je eigen vraag beantwoord. Wat moet ik met een dubbele frituurpan? Nou, je patat en snacks tegelijkertijd bakken bijvoorbeeld.

Patat is allang niet meer het enige wat in de frituurpan gaat, en de trouwe Zondag patat-dag is allang uitgebreid naar meer. Heb je onverwachts visite voor een gezellige spelletjesavond, gooi lekker je dubbele frituurpan aan met een welbekende mini-mix van frikadelletjes, kroketjes, bitterballetjes, bami-hapjes enzovoorts. Dankzij de dubbele frituurpan mis je niet langer de helft van het spel! Ook niet onbelangrijk, tegen de tijd dat je met enkele frituurpan klaar bent, is alles koud of op.

Kinderfeestje? Niemand zit te wachten op krijsende kinderen; Hij heeft wel nuggets en ik niet!! Dat is niet eerlijk! De dubbele frituurpan bakt gemiddeld zo’n 6 porties patat in 1 x, dus kom maar op met die kinderen! En nee, dat is inderdaad niet eerlijk!

Waarom kiezen voor een dubbele frituurpan? Bespaar jezelf de moeite en bespaar jezelf vooral ongeduldige kinderen.

Wat zijn de voordelen van een dubbele frituurpan

De voordelen van überhaupt een frituurpan zijn al eindeloos, dus we gaan proberen om de belangrijkste voordelen van de beste dubbele frituurpan voor je op een rijtje te zetten, anders kan het lang gaan duren.

We beginnen bij het meest logische, namelijk de hoeveelheid en hiermee, de inhoud van een dubbele frituurpan. Je maakt gemakkelijk meerdere porties tegelijk klaar. Of je bakt in de ene mand je patat en de andere mand gebruik je voor het frituren van je bijbehorende snack. Hoe je het zelf ook indeelt, de dubbele frituurpan scheelt de helft in hoeveelheid en de helft in bereidingstijd.

Voor alle mensen die nu willen afhaken omdat ze niet altijd zo veel ruimte nodig hebben in de frituur, even wachten! De dubbele frituurpan hoef je niet altijd in zijn geheel aan te zetten, dat wil zeggen dat je ook prima 1 kant aan kunt doen en de andere uit kunt laten. Die kant blijft dan gewoon koud, wel zo makkelijk!

Wat je misschien niet wist, is dat veel van de dubbele frituurpannen, en dan zeker de betere dubbele frituurpan beschikt over aparte thermosstaten. Dus je kunt er niet alleen voor kiezen om een kant gewoon helemaal uit te laten. Je kunt er ook voor kiezen om tegelijkertijd dingen te frituren, die allebei een andere temperatuur nodig hebben.

Hierbij denken de meeste mensen waarschijnlijk gelijk aan de zo vaak mislukte kroketten of bitterballen! Dankzij de dubbele thermosstaat kun je dus in de ene mand je patat precies goed bakken en gooi je met gemak een kroket of een portie bitterballen in de andere mand. (Oh ja, de dubbele frituur heeft natuurlijk 2 manden!)

Zitten er ook nadelen aan verbonden?

Als je lang genoeg zoekt, zullen overal nadelen aan verbonden zijn. Voor de mensen die niet willen of kunnen geloven, dat ze er soms gewoon niet zijn, hebben we (met moeite) de volgende nadelen van een dubbele frituurpan voor je kunnen verzinnen;

De dubbele frituurpan is groter dan de normale, enkele frituurpan. Niet iedereen heeft hier plek voor en om nu elke keer met 5 a 6 liter olie te gaan sjouwen om deze weer op te bergen, is ook niet alles.

Dat brengt ons ook gelijk op het volgende; De enkele frituurpan heeft gemiddeld een inhoud van 3 liter. Dus je dient er 3 liter frituurvet of olie in te doen om veilig gebruik te maken van jouw frituurpan. Bij de dubbele frituurpan, mag je best uitgaan van het dubbele qua inhoud. Het kost dus meer om deze frituurpan te vullen. Ook als je de dubbele frituurpan eigenlijk alleen even moest vullen om alleen voor jezelf een patatje te bakken, MOET je de frituurpan vullen tot de aangegeven minimale inhoud. Dit laatste heeft overigens alles te maken met veiligheid en brandgevaar. Maar de minimale inhoud is voor een enkele frituurpan natuurlijk aanzienlijk lager.

Hier blijft het wel bij qua nadelen!

Waar moet je op letten als je de beste dubbele frituurpan wil kopen

Hier kunnen we dan weer een heel stuk uitgebreider over zijn. Alhoewel alle frituurpannen, en dus ook dubbele frituurpannen, allemaal hetzelfde doen, hebben verschillende dubbele frituurpannen, ook weer verschillende opties.

Welke keuzes je hebt en waar je op moet letten als je een nieuwe dubbele frituurpan koopt, bespreken we uiteraard ook nog even met je;

Laten we beginnen met de inhoud. Dit is een puur persoonlijke voorkeur, geheel afhankelijk van het aantal mensen waar jij voor wil frituren. Heb je een (groot) gezin dan is een dubbele frituurpan met aan beide kanten 3 liter inhoud misschien voldoende. Heb je een restaurant, catering of gewoon heel veel mensen thuis te eten, dan kun je misschien beter kiezen voor een dubbele frituurpan met aan beide kanten, 5 liter inhoud, maar ze zijn er ook nog groter.

Het is ook handig om te kijken naar de isolatie van jouw dubbele frituurpan. Hoe heet wordt de frituurpan aan de buitenkant en zijn er ook plekken die koel blijven? Alhoewel het natuurlijk niet de bedoeling is dat je met een hete frituurpan gaat lopen, is het wel zo veilig om een goed geïsoleerde dubbele frituurpan te kopen.

Superbelangrijk; Hoe maak je jouw frituurpan schoon? We kunnen het er allemaal wel over eens zijn, dat het schoonmaken van je frituurpan een behoorlijk karwei is. Hoe schoon je ook bent en hoe vaak je ook je frituurpan schoonmaakt, het is elke keer weer net zoveel werk.
Sommige frituurpannen komen compleet met schoonmaak instructieboekjes, dus dan kun je er wel van uitgaan dat het schoonmaken je behoorlijk wat tijd en moeite zal kosten.

Sommige modellen kunnen gedemonteerd worden en sommige kunnen voor het grootste deel gewoon in de vaatwasser.

Olie gaat in het algemeen, lang mee, maar dient natuurlijk wel ververst te worden na zoveel frituurbeurten. Wat kan helpen; Een frituurpan die voorzien is van koude zones. Deze vervuilen de olie minder snel.

Om even verder te gaan over het vervuilen van je olie of frituurvet; We weten allemaal dat bijvoorbeeld een kroket, behoorlijk wat kruimels achterlaat in je, net verse olie. Sommige dubbele frituurpannen beschikken over een zogenaamd kruimelfilter. Hierdoor zullen de kruimels worden opgevangen in het filter en kun je deze gemakkelijk tussendoor reinigen, zonder dat je hiervoor gelijk de olie moet vervangen.