17 januari 2018

Vegan camembert

Och jongens. Bij Bosh zag ik al een hele tijd geleden een recept voorbij komen voor vegan camembert uit de oven. En ik dacht bij mezelf: ja, leuk, maar dit kan niet lekker zijn. Dus het recept verdween snel weer uit mijn hoofd.

Tot ik de Boska cheese baker kreeg. Dit handige ovenschaaltje met standaard is speciaal bedoeld om je camembert in te bakken en vervolgens warm te houden terwijl hij op tafel staat zodat je eindeloos met je brood of cracker kan blijven dippen en je kaas gewoon lekker gesmolten blijft. Ineens had ik die vegan camembert weer in mijn hoofd. Zou dat ook werken in deze schaal?

Ik besloot het recept op te zoeken en er gewoon voor te gaan. Bij de geur van het mengsel na het blenden viel ik van mijn spreekwoordelijke stoel. Dit rook naar kaas! Hoe dan? Na het recept afgemaakt te hebben, keek ik naar een heerlijk schaaltje voor warme, gesmolten, kazigheid. En ik werd er gelukkig van.

Dit recept is awesome en gaat absoluut op tafel bij mijn eerstvolgende borrel. Yum!



Recept aangepast van Bosh.tv
Ingrediƫnten:
  • 150 gram ongezouten cashewnoten, minstens 4 uur geweekt in water
  • 1 knoflookteentje
  • 2 eetlepels tapiocameel of arrowrootpoeder
  • 2 theelepels zout
  • 2 eetlepels edelgist
  • 2 tl appelciderazijn
  • 200 ml warm water (200ml)
  • 3 teentjes knoflook in lucifers gesneden
  • ¼ theelepel Gedroogde tijm
  • Zwarte peper en olijfolie naar smaak

Bereiding:
  • Verwarm de oven voor op 180 graden. 
  • Giet de cashewnoten af en doe ze samen met het ene knoflookteentje, de tapioca of arrowroot, zout, edelgist, azijn en water in een blender. Blend tot je een volledig gladde massa hebt. Doe de massa in een steelpan op laag vuur en blijf constant doorroeren tot het mengsel dik wordt. Giet dan over in een ingevet klein ovenschaaltje. 
  • Steek de in lucifers gesneden knoflook in het mengsel. Bestrooi met de tijm en wat peper en olijfolie naar smaak. Bak 20 minuten in de oven. 
  • Serveer meteen met brood, crackers en bijvoorbeeld wat bleekselderij. 

De Boska cheese baker heb ik opgestuurd gekregen van een PR-bureau. Dit is niet van invloed op mijn mening. Ik word niet betaald om hierover te schrijven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...