28 augustus 2017

Vegan oreo-kokosijsjes


Dit recept is volledig te danken aan mijn collega Merit. En geloof me: dit is een recept om dankbaar voor te zijn.

Voor de enkeling die het nog niet weet: oreo’s zijn vegan. Niet allemaal, maar de gewone in ieder geval wel. En dat is een feestje, want oreo’s zijn echt de beste koekjes om in recepten te verwerken. Bijvoorbeeld in cheesecakes als bodem, als vulling van een cakepop of dus in een ijsje.

Voor dit ijs heb je maar 4 ingrediënten nodig. En het leuke is dat je er alle kanten mee op kan. Ik deed ze in een soort calippo-achtige ijsvormen van Ikea die ik van mijn andere collega Margo kreeg voor mijn verjaardag, maar ze kunnen natuurlijk ook in een ijsvorm met stokjes. Al weet ik ook zeker dat je dit prima in een bak kan doen en er dan schepijs van kan maken. Dus: doe je ding!Ingrediënten voor 4 calippo-vormige ijsjes
 • 8 oreo’s
 • 200 ml kokosmelk
 • 3 eetlepels maple syrup (agavesiroop of poedersuiker kan ook)
 • 1 theelepel vanille extract

Bereiding:
 • Verkruimel de koekjes in de ijsvormen. 
 • Meng de kokosmelk met de maple syrup en vanille extract goed door elkaar. Giet dit mengsel bovenop de koekjes in de ijsvormen en zet minstens 8 uur in de vriezer. 

1 opmerking:

 1. Thanks for sharing, nice post!

  Anthaison chuyên bán máy đưa võng giá rẻ với blog https://mayduavongts.yolasite.com/ giải đáp thắc mắc nên mua máy đưa võng loại nào cũng như tìm hiểu giá máy đưa võng và địa chỉ bán máy đưa võng giá rẻ uy tín cho bé.

  BeantwoordenVerwijderen

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...