8 februari 2017

Warme kokos-chocolademelk

Het is je misschien al een klein beetje opgevallen dat er de laatste tijd veel meer vegetarische en veganistische recepten op Blondie Kookt verschijnen. Dat komt omdat ik er steeds meer van overtuigd raak dat minder vlees en dierlijke producten eten beter is voor ons lichaam en het milieu. En het wordt je steeds makkelijker gemaakt om dat ook te doen.

Neem bijvoorbeeld melk. De alternatieven daarvoor worden steeds talrijker en beter. Je kan tegenwoordig alles kopen van sojamelk tot amandelmelk, rijstmelk tot havermelk of bijvoorbeeld deze kokosdrink. Niet zo dik als gewone kokosmelk maar wel heerlijk romig en een tikje zoet. De perfecte basis voor een warme chocolademelk dus.

Deze chocolademelk is alles wat je wil. Warm, zoet, dik, romig en met een stevige chocoladesmaak. Ik weet zeker dat je de gewone melk niet mist!



Voor 2 glazen warme chocolademelk
Ingrediƫnten:
  • 500 ml plantaardige melk, ik gebruikte Coconut Dream 
  • 3 eetlepels cacaopoeder
  • 2-3 eetlepels donkerbruine basterdsuiker

Bereiding:
  • Doe de melk, cacaopoeder en suiker in een steelpan. Meng goed door elkaar en verwarm op het fornuis tot de melk bijna kookt. 
  • Giet in een mok en maak eventueel af met wat slagroom.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...