15 februari 2017

Penne met broccoli, champignons en roomsaus

Ik heb wel eens vaker verteld dat ik soms ineens zo ontzettend zin kan hebben in iets. Dat kan een zak paprikachips zijn, maar ook koekjes, mango of avocado. Deze week was het broccoli. Ik kon me niks lekkerders voorstellen dan een groot bord vol broccoli. Dus wat doen je dan? Broccoli maken.

In dit geval ging de broccoli samen met penne en champignons in een fijne roomsaus. En het was heerlijk. 



Voor 2 personen
Ingrediƫnten:
  • 200 gram volkorenpenne
  • 1 flinke stronk broccoli
  • ½ eetlepel olijfolie
  • 400 gram champignons
  • 1 ui, grof gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 250 ml room (slagroom, kookroom, sojaroom of andere plantaardige room)

Bereiding:
  • Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de broccoli in roosjes en de stam in kleine stukjes. Voeg deze de laatste 4 minuten van de kooktijd toe aan de pasta. 
  • Verwarm de olie in een koekenpan. Snijd de champignons grof en bak samen met de ui tot ze goudbruin zijn en er geen vocht meer in de pan zit. Voeg de knoflook toe, bak nog een minuutje mee en voeg dan de room toe. Meng goed door elkaar en laat 3 minuten pruttelen. 
  • Roer de pasta en de broccoli door de saus en serveer meteen.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...