22 februari 2017

3 tips voor variatie op je cracker of boterham

Volgens mij zijn er meer mensen die het wel eens lastig vinden om inspiratie te vinden voor op hun cracker of brood. We kiezen al snel voor een plakje kaas, pindakaas, kipfilet of andere standaard topping. Niks mis mee maar verandering van spijs doet eten. Letterlijk. (Ik typte per ongeluk ‘lekkerlijk’ en die vond ik ook wel toepasselijk.)

Daarom vandaag 3 tips om het net even anders te doen! Gewoon omdat het kan! Ik gebruikte het knäckebröd van Leksands maar dit is allemaal ook lekker op andere crackers, verse broodjes, toast, en rijstwafels. 



Cracker 1: pittige hummus met komkommer
Ingrediënten:
  • 1 cracker
  • 1 eetlepel hummus naar keuze, eventueel zelfgemaakt
  • Sriracha naar smaak
  • Stukje komkommer

Bereiding:
  • Meng de hummus met de sriracha. Je kan ook sambal gebruiken. Beleg je cracker hiermee. Snijd de komkommer in kleine driehoekjes en verdeel over de hummus. 

Cracker 2: muhammara met bosui
Ingrediënten:
  • 1 cracker
  • 1 ½ eetlepel muhammara (in de supermarkt te vinden bij de hummus)
  • ½ bosui

Bereiding:
  • Verdeel de muhammara over de cracker. Deze spread op basis van couscous, walnoten en granaatappel is fris, zoet en een beetje pittig. Snijd de bosui in dunne ringen en verdeel dit er over. 

Cracker 3: snelle avocado-balsamicospread met tomaatjes
Ingrediënten:
  • 1 cracker
  • ¼ avocado
  • Zout en peper naar smaak
  • Snufje knoflookpoeder
  • ¼ theelepel balsamicoazijn
  • 3 cherrytomaatjes
Bereiding:
  • Prak de avocado samen met zout, peper, knoflookpoeder en balsamico tot een gladde spread. Verdeel over de cracker. Beleg met de tomaatjes.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...