14 december 2016

Kerstdiner voor 2: Rollade met rozemarijnaardappeltjes en haricots verts

Als we aan Kerst denken, denken we vaak aan grote tafels vol met eten en allemaal familie bij elkaar. Maar misschien hou jij net als ik niet zo van grote groepen, en vind je een Kerstdiner met alleen je geliefde meer dan prima. Of misschien heb je een avondje gepland met alleen een vriend of vriendin en wil je toch een lekker kerstdiner op tafel toveren. Geen probleem! Ik laat je deze week een driegangenmenu zien voor een Kerstdiner voor 2. Niet teveel poespas, genoeg tijd om lekker samen te praten en te genieten en vooral lekker te eten. Vandaag het hoofdgerecht, varkensrollade met rozemarijnaardappeltjes en haricots verts in samenwerking met Cookinglife.nl.

Rollade is ideaal voor een kerstdiner voor 2. Het is makkelijk te bereiden, het is een ruime portie vlees en je houdt er waarschijnlijk fijne leftovers aan over en die zijn altijd goed. Bovendien moet een rollade even zachtjes braden of stoven op het vuur, dus dat kan mooi gebeuren terwijl je van het voorgerecht geniet.

De aardappeltjes zijn lekker makkelijk omdat je de schil er aan laat en de haricots verts zijn ook goed voor te bereiden zodat je ze alleen nog even hoeft af te bakken als je het voorgerecht wil serveren. Ideaal! 

Ik maakte de rollade trouwens in deze ovalen kersenrode Le Creuset braadpan. Niet alleen een fantastische pan maar ook een super kerstcadeau! Net als alle andere producten van Le Creuset



Ingrediƫnten:
  • 1 varkensrollade
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel roomboter
  • 1 ui, in dikke ringen gesneden
  • 150 ml kippenbouillon
  • 1 eetlepel mosterd
  • 400 gram vastkokende aardappels
  • 1 eetlepel olijfolie
  • ½ theelepel gedroogde rozemarijn
  • 150 gram haricots verts
  • 4 lange plakken ontbijtspek

Bereiding:
  • Verwarm in een braadpan de olijfolie en roomboter. Bak hierin de rollade kort aan zodat hij mooi donkerbruin is. Haal de rollade uit de pan en doe de dikke uienringen, bouillon en mosterd er in. Leg de rollade daar bovenop, doe de deksel op de pan en laat zachtjes pruttelen tot hij gaar is, in dit geval zo’n 40 minuten. 
  • Verwarm voor de aardappels je oven voor op 180 graden. Snijd de aardappels in stukken en overgiet ze met 1 eetlepel olijfolie en bestrooi met de rozemarijn en eventueel zout en peper. Leg in een enkele laag op een met bakpapier bekleedde bakplaat en bak ze in ongeveer 40 minuten goudbruin en gaar. 
  • Kook intussen de haricots verts zo’n 2 minuten in gezouten water. Verdeel in vier porties en rol een portie in een lange plak ontbijtspek. Bak deze rolletjes in een droge koekenpan op medium vuur tot het spek een beetje knapperig is geworden. 
  • Snijd het touw van de rollade af en snijd de rollade in plakken. Serveer dit met de haricots vertsrolletjes en de gebakken aardappels. Erg lekker met zelfgemaakte mayo.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...