21 november 2016

Gebakken havermout carrot cake style

Ken je gebakken havermout al? Nee? Het principe is eenvoudig: gelijke delen (naar volume) havermout en melk, en dan een halfuurtje bakken in een oven van 180 graden. En natuurlijk kan je eindeloos met dit basisrecept variëren. Of je er nu bessen in wilt, appel en kaneel of zelfs een hartige versie met gehakt en kaas: het kan allemaal! Je kan het direct uit de oven eten, voorbereiden voor je ontbijt de volgende dag, of invriezen voor een later moment. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Ik maakte een versie die geïnspireerd is op carrot cake. Want waarom ook niet? 



Voor 4 porties
Ingrediënten:
  • 1 cup (250 ml) havermout
  • 250 ml amandelmelk 
  • ½ theelepel kaneel
  • ½ theelepel gember
  • 100 gram geraspte wortel
  • 4 eetlepels donkerbruine basterdsuiker
  • 2 eetlepels pompoenpitten
  • Optioneel: handje rozijnen

Bereiding:
  • Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een ovenschaal in met een klein beetje plantaardige olie. 
  • Meng de havermout met de amandelmelk, kaneel en gember. Roer hier vervolgens de wortel, suiker, pompoenpitten en eventueel rozijnen door. Doe het mengsel in de ingevette ovenschaal en druk even stevig aan. Bak in 30 minuten goudbruin en gaar. 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...