26 oktober 2016

Zelf saucijzenbroodjes maken

Het was eindelijk weer eens zover: een luie zondag zonder plannen of verplichtingen. Deze dagen komen weinig voor. Maar als het eens zover is, dan weet ik dat Laurens de keuken in duikt. En deze zondag was niet anders.

Hij werd wakker met trek in saucijzenbroodjes. En zoals dat dan gaat, ging hij naar de supermarkt voor de ingrediënten en ging ijverig aan de slag. Even later kwam hij de keuken uit met 10 gloeiend hete en super lekkere saucijzenbroodjes. Beter dan die ik ooit van een bakker op heb en ook nog eens doodeenvoudig. Absoluut een aanrader om zelf ook eens te maken! 



Recept aangepast van Rudolph’s bakery
Ingrediënten:
  • 250 g half-om-halfgehakt
  • 1 el sambal oelek
  • 0.5 tl nootmuskaat
  • 2 eieren
  • 2 el paneermeel
  • zout
  • versgemalen peper
  • 10 blaadjes bladerdeeg

Bereiding:
  • Meng het gehakt met de sambal en rasp er de nootmuskaat in. Meng het gehakt met 1 ei en de paneermeel. Breng op smaak met zout en peper. Rol kleine worstjes van het gehakt en leg koel weg. 
  • Laat de bladerdeegvellen ontdooien en besmeer met het andere, losgeklopte ei. Leg het worstje er op en vouw het deeg dubbel. Druk goed aan. Laat de saucijzenbroodjes circa 10 minuten rusten in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 190 ºC. Bestrijk de bovenkant met het ei en bak af in de oven gedurende 25 minuten.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...