5 oktober 2016

Gezonde kikkererwtensalade voor op brood of toastjes

Hummus kennen we intussen allemaal wel. De combinatie van kikkererwten met tahini, knoflook en citroensap is heerlijk en een groot succes in verschillende vormen. Als basis voor sladressing, op een toastje of zelfs in een tosti.

Maar kikkererwten kunnen meer dan alleen maar hummus worden. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze kikkererwtensalade? Hij kan prima tussen de schaaltjes tonijnsalade en eiersalade op een verjaardag. Maar hij doet het ook prima als vegetarisch broodbeleg. Succes verzekerd, dus!



Ingrediƫnten:
  • 1 blik a 400 gram kikkererwten
  • 2 flinke augurken
  • 1 tot 1,5 eetlepel mayonaise
  • ¼ tl paprikapoeder
  • ¼ tl knoflookpoeder
  • Zout en peper
Bereiding:
  • Giet de kikkererwten af en spoel ze om. Laat goed uitlekken. Doe de kikkererwten in een schaal en prak ze met een vork. Maak het mengsel zo grof of glad als je zelf wilt. 
  • Snijd de augurken fijn en met dit met de mayonaise, paprikapoeder, knoflookpoeder en zout en peper naar smaak door de kikkererwten heen. 
  • Afgedekt tot 3 dagen houdbaar in de koelkast.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...