29 augustus 2016

Bruschetta met salsa van tomaat en gegrilde paprika

Gerechten die ik vaak heel eenvoudig vind, vinden anderen soms heel indrukwekkend. Ik vergeet namelijk wel eens dat niet iedereen koken net zo leuk en makkelijk vindt als ik. Daarom geef ik je deze week in samenwerking met Cookinglife.nl drie recepten om een eenvoudig maar indrukwekkend drie gangendiner in elkaar te draaien. Een snel voorgerecht, een heerlijk romig hoofdgerecht en een eenvoudig en redelijk gezond toetje. Volgens mij een ideaal drie gangenmenu. En of je dit nu serveert tijdens een eerste date, een kennismaking met je schoonouders of voor je baas die op visite komt, ik weet zeker dat ze onder de indruk zullen zijn! Vandaag beginnen we met het voorgerecht.

Als voorgerecht maken we bruschetta. Dit gerecht moet het vooral hebben van goede kwaliteit ingrediĆ«nten gecombineerd met de juiste texturen. Het knapperige brood met de sappige tomaten en de zachte paprika is gewoon een feestje. Daarnaast kan je dit gewoon met je handen eten, wat je tafelgasten helpt ontspannen, mocht dat nodig zijn. Extra leuk is het natuurlijk als je de bruschetta serveert op een mooi bordje zoals deze Cosy & Trendy Schaal Rechthoek Stone die ik gebruikte.

Het tomatenmengsel kan je al een dag van tevoren maken. Hoef je als je klaar bent om te eten alleen het stokbrood nog even te grillen.



Voor 4 personen
Ingrediƫnten:
  • 12 plakjes stokbrood
  • 2 + 1 el olijfolie
  • ½ teentje knoflook, geperst
  • 100 gram cherrytomaatjes
  • 1 gegrilde (gele) paprika (uit pot of zelf gegrild) 
  • Wat fijngehakte peterselie naar smaak
  • 1 tl rijstazijn
  • 1 tl honing
  • Zout en peper

Bereiding:
  • Snijd de tomaatjes in kleine stukjes. Doe hetzelfde met de paprika. Meng de tomaat en de paprika met de peterselie, azijn, honing, zout en peper en 1 eetlepel olijfolie. Zet aan de kant. 
  • Zet de grill van je oven aan. Meng de knoflook met de 2 eetlepels olijfolie en smeer het stokbrood aan beide kanten in met een dun laagje olie. Leg de plakjes stokbrood onder de grill tot ze goudbruin zijn. Draai ze om en laat ook de andere kant goudbruin worden. 
  • Verdeel het tomatenmengsel over de stokbroodjes en serveer meteen. Erg lekker met een fijn glas witte wijn.
Kijk voor meer mooie producten van Cosy & Trendy vooral eens bij Cookinglife.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...