1 juni 2016

Zomerse en gezonde witte bonendip

Ik ben gek op hummus, maar soms wil je even wat anders. Een andere boon, een ander smaakje. Gelukkig is er dan witte bonendip! Deze dip is perfect op brood, maar ook om groenten in te dippen voor een gezonde snack. Je kan hem ook gebruiken als sladressing, daarvoor hoef je hem alleen te verdunnen met wat water en/of azijn. Kortom: een super veelzijdige dip die zo gemaakt is en overal bij kan.

De hoeveelheden in dit recept zijn een indicatie. Je kan van alle ingrediĆ«nten meer of minder toevoegen. En sorry voor de slechte foto: hij is gemaakt met mijn mobiel bij slecht licht. Maar de dip was te lekker om het recept niet te delen. 



Ingrediƫnten:
  • 1 blik (400 gram) witte bonen of cannelinibonen
  • 1 teentje knoflook
  • Zout en peper
  • Sap van een halve citroen
Bereiding:
  • Giet de bonen af en spoel ze goed af met water. Doe samen met de knoflook, zout, peper en citroensap in een blender of keukenmachine en pureer tot het geheel glad is. 
  • Kan tot 3 dagen bewaard worden in de koelkast.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...