20 juni 2016

Hash browns uit de oven

Hash browns, ze lijken nog het meest op rösti en worden in Amerika vooral bij het ontbijt gegeten. Persoonlijk hou ik er ook wel van, omdat ze van buiten lekker knapperig zijn en van binnen zo lekker fluffy. En ik ben sowieso wel een voorstander van een stevig ontbijt.

Nu kan je hash browns maken in een koekenpan, maar ik vind dat zelf nogal gedoe. Ze branden redelijk snel aan en je moet het geheel maar om zien te draaien zonder het kapot te maken. Daarom maak ik ze graag in de oven! Kan je ook nog eens veel meer in één keer maken.

De hoeveelheden in dit recept zijn richtlijnen. Je kan van alles meer of minder toevoegen. Het gaat vooral om de werkwijze en wat jij lekker vindt. 



Ingrediënten:
  • 600 gram aardappels
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 tl paprikapoeder
  • Zout en peper naar smaak
  • 1 el olijfolie

Bereiding:
  • Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Schil de aardappels, en rasp ze grof. Leg de geraspte aardappels op een theedoek en knijp grondig uit tot al het overtollige vocht er af is. Was de aardappels niet! 
  • Meng de aardappelrasp met de knoflook, paprika, zout en peper en olijfolie en verdeel vervolgens tot een plak van ongeveer 1 cm dik op de bakplaat. Zorg dat je alles goed aandrukt en er geen stukjes aardappel uitsteken aan de randjes. Er mogen ook geen lege plekken in zitten. 
  • Zet het geheel zo’n 30 minuten in de oven. Haal het er dan even uit en druk de aardappel even goed plat met een spatel. Op die manier plakt alles goed aan elkaar. Laat nog een kwartier in de oven bakken. 
  • Snijd in een vorm die jij prettig vindt om te eten. Ook prima te bewaren en later nog op te piepen in de oven, 10 minuten op 180 graden. Serveer met bijvoorbeeld een gebakken ei, witte bonen in tomatensaus of krokant gebakken spek. Maar ook lekker bij een stukje vlees en een salade als onderdeel van je diner.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...