25 mei 2016

Gevulde paprika met rijst en linzen

Je kent het misschien wel: je gaat rijst koken en vindt het niet nodig om af te wegen hoeveel je precies nodig hebt, dus je schat de hoeveelheid in. Bij mij is dat geen goed idee, want doorgaans heb ik dan genoeg rijst om drie weeshuizen en een hongerige groep brandweermannen te voeden. Of je doet ermee wat ik heb gedaan: je vult er een paar paprika’s mee.

Het leuke van deze vulling voor de paprika’s is dat je er alle kanten mee op kan. Als je andere kruiden wilt gebruiken, dan kan dat prima. En wil je er vlees of kaas doorheen? Prima idee! Leef je uit met dit recept, daar wordt het alleen maar lekkerder van. 



Voor 3-4 personen
Ingrediënten:
  • 3-4 paprika’s
  • ½ el olijfolie
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 300 gram champignons, in plakjes
  • 300 gram gekookte zilvervliesrijst
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 2 tl ras el hanout
  • 100 gram linzen

Bereiding:
  • Snijd de kapjes van de paprika’s af en haal eventuele zaadlijsten er uit. Snijd de stukken paprika die nog aan de steel zitten in kleine blokjes. Snijd eventueel ook een heel dun plakje van de onderkant als de paprika’s uit zichzelf niet stabiel staan. Verwarm de oven voor op 180 graden. 
  • Verwarm de olijfolie in een pan en bak hierin de ui, champignons en paprika tot ze goudbruin zijn. Voeg dan de rijst, tomatenblokjes, ras el hanout en linzen toe en laat het geheel even pruttelen tot het overtollige vocht is verdwenen. 
  • Doe de paprika’s in een ovenschaal en vul ze met het rijstmengsel. Zet een halfuur in de oven. Serveer bijvoorbeeld met een salade, zoete aardappel of een stukje vlees.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...