27 april 2016

Brownies met avocado

Zoals je inmiddels weet, staat april voor mij in het teken van de Vegan Challenge. En dat vegan eten is allemaal hartstikke gezond, lekker en leuk maar ik doe nergens aan mee als er geen taart, koekjes of brownies bij komen kijken. Gelukkig zijn daar allemaal vegan versies van die echt niet onder doen voor het origineel.

Zoals deze brownies bijvoorbeeld. Ik weet zeker dat als je deze voorzet aan een niet-vegan, hij of zij niet zal denken dat er iets met deze brownies aan de hand is. Want ze zijn gewoon zoet. En fudgy. En precies zoals een brownie hoort te zijn. 



Recept van Gimmesomeoven.com
Ingrediƫnten:
  • 40 gram avocado, gepureerd of goed geprakt
  • 60 ml extra vergine olijfolie 
  • 150 gram bloem
  • 60 gram cacaopoeder
  • 150 gram suiker
  • 1 tl bakingsoda
  • ½ tl zout
  • 120 ml koffie
  • 60 ml water
  • 200 gram pure chocolade, in stukjes gehakt

Bereiding:
  • Verwarm je oven voor op 180 graden en bekleed een vierkante bakvorm van 20 cm met bakpapier. 
  • Meng de avocado met de olie in een kom tot een glad mengsel. Voeg hier de bloem, cacao, suiker, bakingsoda, zout, koffie en water aan toe en meng tot een glad beslag. Roer hier tot slot de stukjes chocolade doorheen.
  • Giet het beslag in de bakvorm en bak de brownie in ongeveer 25 minuten gaar. Test of hij gaar is door er een tandenstoker in te steken. Hij moet er zo goed als schoon uit komen. Laat de brownies helemaal afkoelen voor je ze eet.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...