10 februari 2016

Eenvoudige runder-kokoscurry

Ondanks dat ik inmiddels beter weet, denk ik nog steeds wel eens dat Indiaas koken moeilijk is. Iets houdt me tegen omdat het in mijn hoofd heel bewerkelijk is.

Gelukkig zijn er dan dit soort recepten. Eenvoudigweg een kwestie van vlees, uien en wat smaakmakers aanbakken en vervolgens lekker met rust laten terwijl het zachtjes pruttelt op het vuur en je huis vult met heerlijke geuren. Hartstikke eenvoudig en nog lekker ook. 



Recept aangepast van Rick Stein
Ingrediënten
  • 25 gram boter
  • 750 gram sukadelappen, in blokjes
  • 2 uien, in halve ringen
  • 3 tenen knoflook, fijngehakt
  • 1 tl kurkuma
  • 1 ½ el garam masala
  • 1 ½ tl zout
  • 600 ml runderbouillon
  • 50 gram geraspte kokos
  • 100 gram rozijnen
  • Handvol gehakte koriander

Bereiding:
  • Bak het vlees in de boter rondom goudbruin. Doe dit in delen als de pan te vol komt te zitten: elk stukje vlees moet in contact komen met de bodem van de pan zodat het goed kan kleuren. Haal uit de pan en zet aan de kant. Bak de uien in dezelfde pan in de resterende boter zo’n 10 minuten of tot ze goudbruin zijn. 
  • Bak de knoflook een minuutje mee en voeg dan het vlees met eventuele losgekomen sappen toe aan de uien. Voeg de kurkuma, 1 el garam masala en zout toe en bak even mee. Voeg dan de bouillon, kokos en rozijnen toe en laat het geheel zo’n 60 tot 90 minuten pruttelen, of tot het vlees gaar en mals is. Roer tot slot de overgebleven garam masala door het gerecht en serveer met rijst. Garneer met de koriander. 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...