22 februari 2016

Bladerdeegkussentjes met brie, vijg en truffelhoning

Bladerdeeg is tof. Allemaal kleine laagjes boter en bloem die kunnen opbollen tot grote hoogte. Zoals deze bladerdeegkussentjes. Om ze zo hoog en vol te krijgen, hoef je eigenlijk niets te doen behalve ze in de oven zetten. Vervolgens beleg je ze zoals je zelf lekker vindt, en je hebt ineens een heel leuk en speels voorgerechtje met een lekker knapperige bite. 



Voor 4 stuks
Ingrediënten:
4 velletjes bladerdeeg
150 gram brie
4 vijgen
Truffelhoning naar smaak

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd de brie in plakjes en snijd de vijgen kruislings in.
Steek vier cirkels uit het bladerdeeg en leg deze op een met bakpapier bekleedde bakplaat. Zet in de oven en laat in zo’n 6-7 minuten flink opbollen en goudbruin worden.
Draai de oventemperatuur terug naar 160 en haal het deeg uit de oven. Beleg de kussentjes met de brie. Leg hier een vijg bovenop. Zet het geheel weer terug in de oven en laat zo’n 3 minuten staan, of tot de brie goed gesmolten is. Serveer met een frisse salade en maak af met de truffelhoning.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...