4 januari 2016

Doperwten-muntmousse met gerookte forel

Zo, de eerste blog van 2016 is een feit. Ik ben weer uit de mist van alcohol en te veel eten gekropen, en maak me op voor een nieuw jaar met nieuwe kansen en mooie gebeurtenissen. Ik hoop dat dit jaar je niets anders dan geluk brengt!

Qua eten moet dat sowieso lukken, bijvoorbeeld met onderstaand gerechtje. Eigenlijk is het een voorgerecht, maar het zou ook kunnen als licht diner met wat brood of bijvoorbeeld zoete aardappelfrietjes ernaast. Dit gerecht is in een paar minuten klaar, en zorgt voor een echte wow-factor. Of je hem nu alleen voor jezelf serveert, of voor gasten tijdens een diner. 



Voor 1 persoon
Ingrediënten:
  • 100 gram diepvrieserwtjes
  • 1 eetlepel crème fraîche of Griekse yoghurt
  • 4 blaadjes munt
  • 100 gram gerookte forelfilet
Bereiding:
  • Kook de diepvrieserwtjes in ongeveer 2 minuten gaar. Doe ze samen met de crème fraîche, munt en wat zout en peper in een keukenmachine en pureer tot een gladde mousse. Dit kan eventueel ook met een staafmixer. 
  • Snijd de forel in de lengte doormidden. Doe wat van de erwtenpuree op een bord en leg hier de forel over. Serveer meteen.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...