23 december 2015

Toscaanse bonensoep

Natuurlijk realiseer ik me dat het morgenavond kerstavond is. En dat je hoogstwaarschijnlijk in de komende dagen één of meerdere keren teveel zal eten en misschien ook wel drinken. Ik weet voor mezelf in ieder geval zeker dat ik op Kerstavond een negen gangendiner op tafel zet en dat ik ook op eerste en tweede kerstdag meer dan genoeg te eten en drinken zal hebben.

Deze soep is dan ook niet voor kerst. Deze soep is voor de dagen erna, als je iets lichts wilt. Of voor 1 januari, als je een kater hebt en niet lang in de keuken wilt staan voor iets gezonds. Of voor de eerste weken van het jaar, als je je hebt voorgenomen om gezonder te gaan eten in 2016. Of voor februari of maart, als er een griepepidemie door het land trekt en je ondanks het religieuze handen wassen toch geveld bent en in bed ligt te snotteren. Deze soep is, kortom, voor als je gezondheid even een boost nodig heeft.

Tijdens het maken van deze soep zul je merken wat een heilzaam geheel je aan het maken bent. De geuren vullen je huis en geven je iets om naar uit te kijken. Bovendien vul je je lijf daarna met vitaminen, mineralen en vezels. Na de eerste hap zul je je realiseren dat de kom vol comfort food je niet alleen geestelijk een opkikker geeft, maar je ook fysiek veel goed doet. Enjoy en fijne feestdagen! 





Aangepast van thewanderlustkitchen.com
Ingrediënten:
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 flinke winterpeen, in kleine blokjes
  • 4 stengels selderij, in dunne ringen
  • Flinke eetlepel olijfolie
  • 1 courgette, in stukjes
  • 400 gram pompoenblokjes (eventueel uit de vriezer)
  • 6 tenen knoflook, fijngehakt
  • ¼ tl gedroogde tijm
  • ¼ tl gedroogde oregano
  • ¼ tl gedroogde rozemarijn
  • 1,5 liter groentenbouillon
  • 2 blikken van 400 gram met witte bonen, afgespoeld
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 200 gram cavalo nero

Bereiding:
  • Fruit de ui, winterpeen en selderij in de olijfolie tot ze zacht zijn en de uien een klein beetje kleur krijgen. Voeg de courgette, pompoen en knoflook toe en bak een paar minuten mee. Voeg dan tijm, oregano, rozemarijn, bouillon, witte bonen en tomatenblokjes toe en laat 30 minuten zachtjes pruttelen.
  • Haal de stengels uit de bladeren cavalo nero en snijd in repen. Meng dit door de soep en laat nog 15 minuten zachtjes pruttelen. Serveer gloeiend heet, bijvoorbeeld met knoflooktoast.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...