14 december 2015

Butter chicken

Als je nog nooit Indiaas hebt gegeten, dan kan ik je dit recept meer dan aanraden. De saus is kruidig en heeft stevige Indiase smaken, maar is niet te pittig of overheersend. Bovendien is het helemaal niet moeilijk om te maken. Je kan de bijgerechten eenvoudig houden. Een beetje witte rijst en een frisse komkommersalade, en je hebt een heerlijk Indiaas maal op tafel getoverd.

En laat je niet afschrikken door de lange ingrediĆ«ntenlijst. Als je er eenmaal mee bezig bent, zul je zien dat het echt wel meevalt. 



Aangepast van foodess.com, voor 4 personen
Ingrediƫnten:
Voor de kip
  • 500 gram kipdijfilet, in blokjes
  • 70 ml yoghurt
  • 2 tl citroensap
  • 2 teentjes fijngehakte knoflook
  • 1 el garam masala
  • Flinke snuf zout
Voor de saus
  • 3 el zonnebloemolie
  • 2 flinke uien, in halve ringen
  • 2 flinke eetlepels fijngehakte knoflook
  • 2 el garam masala
  • 2 tl paprikapoeder
  • ¼ tl kaneel
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 200 ml room
  • 2 el roomboter
  • Verse koriander

Bereiding:
  • Meng de yoghurt met de citroen, knoflook, garam masala en zout en roer de kip hier doorheen. Laat minstens een uur marineren, maar liever een nachtje. 
  • Karameliseer voor de saus de uien in de olie op laag vuur tot ze goudbruin en zacht zijn. Dit duurt ongeveer 20 minuten. Voeg dan de knoflook, garam masala, paprikapoeder en kaneel toe en bak nog een minuutje mee. Voeg dan de tomaten toe en laat even pruttelen. Pureer de saus vervolgens helemaal glad met een staafmixer of in een blender. 
  • Voeg de kip toe aan de saus, en laat op laag vuur zo’n 30 minuten pruttelen. Roer hierbij zo af en toe. Voeg als de kip gaar is de slagroom en boter toe, en roer nog even goed door. Serveer met bijvoorbeeld witte rijst of chapatti’s en garneer met de verse koriander.

2 opmerkingen:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...