30 november 2015

Ingelegde rode uien

Collegablogger Nombelina doet het weer. Zoals ze dat wel vaker doet, krijgt ze het voor elkaar om een recept te maken dat mij niet meer loslaat. In dit geval hebben we het over ingelegde rode uien.

Ik hou van zuur. Niet zure matjes zuur, maar wel citroenen, azijn en augurken en zo. Deze ingelegde uitjes moesten dan ook direct gemaakt worden. Wel met een kleine twist, want haar versie had pimentbolletjes en die heb ik vervangen voor laurier. Het was in ieder geval goddelijk lekker op een goede burger en de prachtige pot met bijna fluorescerende vulling staat prachtig in de koelkast.



Aangepast van Nombelina.com
Ingrediƫnten:
  • 4 kleine rode uien, in halve ringetjes
  • ½ liter kokend water
  • ½ tl zout
  • 2 el suiker
  • 4 jeneverbessen
  • 5 peperkorrels
  • 2 blaadjes laurier
  • 250 ml appelazijn

Bereiding:
  • Doe de gesneden ui in een zeef en giet hier het kokende water over. Laat even goed uitlekken op een schone theedoek. 
  • Meng de azijn met het zout, de suiker, de jeneverbessen, peperkorrels en de laurier. Blijf roeren tot de suiker en het zout zijn opgelost. 
  • Meng de uien door het azijnmengsel en zet in een afgesloten pot in de koelkast. Na een uur of 3 zijn ze al erg lekker, maar na 24 uur zijn ze nog veel lekkerder.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...