7 oktober 2015

Fussili met honing-mosterdsaus, kip en broccoli

Honing-mosterdsaus en pasta. Ik twijfelde of het een goede combi zou zijn. Maar ja, als je zin hebt in kip met honing en mosterd maar ook in pasta, dan krijg je soms van dit soort op het eerste gezicht vreemde gerechten. Nu ben ik groot voorstander van culinaire experimenten, dus ook in dit geval.

Deze pasta smaakt anders dan je misschien gewend bent, maar is zeker erg lekker. Een beetje zoet, een beetje pittig en vooral een lekker stevige maaltijd door de kip en de broccoli. Voor een vegetarische versie kan je gemakkelijk de kip weglaten en vervangen door bijvoorbeeld paddenstoelen. 



Voor 2 personen
Ingrediënten:
  • 400 gram broccoli
  • 150 gram kipdijen
  • 1 el olijfolie
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 150 gram fussili
  • 3 eetlepels grove mosterd
  • 2 eetlepels honing

Bereiding:
  • Snijd de broccoli in kleine roosjes. Snijd de kip in blokjes. Bak de kip en de ui in een koekenpan. Bak in de laatste minuut ook de knoflook mee. 
  • Kook intussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg in de laatste 4 minuten kooktijd ook de broccoli toe aan de pasta. Giet dan de pasta en broccoli af. 
  • Meng de kip en de honing en mosterd door de pasta. Serveer meteen, eventueel met wat Parmezaanse kaas.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...