14 september 2015

Home made kaasbroodjes

Afgelopen weekend hadden we voor het eerst in tijden een heel weekend zonder afspraken. Geen verjaardagen, geen verhuizingen waarbij Laurens ging helpen, geen werk en geen andere sociale verplichtingen. Deze weekenden zijn zeldzaam maar wij worden er altijd erg gelukkig van. Meestal resulteert dit in twee dagen in joggingbroek op de bank hangen en allerlei lekker eten maken. En opeten.

Misschien is het maar beter dat we dit soort weekenden niet te vaak hebben.

Hoe dan ook, als we zo’n leeg weekend hebben, borrelt de inspiratie om samen lekkere dingen te koken al gauw op. Zo ook in dit geval. Laurens wilde iets hartigs en het idee voor kaasbroodjes ontstond direct.

Deze broodjes waren een groot succes, op één ding na: we gebruikten hartige taartdeeg in plaats van bladerdeeg. En dat maakte de broodjes net iets minder licht en luchtig dan ik had gehoopt. Kortom: do as I say, not as I do en gebruik gewoon bladerdeeg. Ziet er ook mooier uit. 



Ingrediënten:
  • 40 gram boter
  • 40 gram bloem
  • 200 ml koude volle melk + extra om te bestrijken
  • 100 gram pittige geraspte kaas (bijvoorbeeld cheddar)
  • Snufje gerookt paprikapoeder (optioneel)
  • 8 velletjes bladerdeeg

Bereiding:
  • Smelt de boter in een pannetje. Voeg hier de bloem aan toe en bak het geheel tot de bloem gaar is, zo’n drie minuten op middelmatig vuur. Roer hier beetje bij beetje de volle melk door, tot je een dikke saus hebt. Haal de saus van het vuur en roer de kaas en de paprikapoeder er doorheen. Als de kaas helemaal gesmolten is, zet je de saus afgedekt zo’n twee uur in de koelkast. 
  • Ontdooi het bladerdeeg en verwarm de oven voor op 190 graden. Snijd de helft van de vellen bladerdeeg een paar keer schuin in zodat het broodje zich mooi open kan vouwen.
  • Verdeel het kaasmengsel over de vier vellen bladerdeeg maar houd de randjes vrij. Leg de ingesneden vellen bladerdeeg er bovenop en vouw de randen dicht. Bestrijk met een laagje melk en bak in 25-30 minuten goudbruin en gaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...