12 augustus 2015

De lekkerste aardappelwedges

Ik vind aardappels soms een beetje gedoe. Eerst schillen, dan snijden en vervolgens nog pureren of bakken. In die tijd had ik al twee pannen spaghetti kunnen koken. 

Dit recept is echter anders. Je hoeft de aardappels niet te schillen, het snijden is zo gebeurd en het op smaak brengen is helemaal een fluitje van een cent. Bovendien kun je ze meteen uit de oven eten en zijn ze echt. Heel. Lekker.

Deze aardappels kunnen eigenlijk overal bij, en je kan ze zelfs eten als variatie op een patatje met.





Voor 2 personen
Ingrediƫnten:
  • 400 gram mooie aardappels met gladde, schone schil
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 tl gerookt paprikapoeder
  • 1 tl uienpoeder
  • 1 tl knoflookpoeder
  • zout en peper naar smaak
Bereiding:
  • Verwarm de oven voor op 175 graden. 
  • Snijd de aardappels in parten, met de schil er aan. Doe de aardappels in een kom en giet hier de olie overheen. Voeg ook de paprikapoeder, uienpoeder, knoflookpoeder en zout en peper aan toe. Meng het geheel tot alle stukken aardappel bedekt zijn met een kruidig laagje olie. 
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel hier de aardappel over. Zorg ervoor dat de stukken elkaar niet raken. Bak in zo’n 40-45 minuten goudbruin en gaar. Tussendoor niet roeren, dat knapperige laagje aan de onderkant maakt het juist extra lekker. 



Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...