24 augustus 2015

Comfort food: maiskoekjes

Soms heb je ergens zo’n trek in dat het je niet meer loslaat tot je het hebt gemaakt. Dat had ik met deze maiskoekjes. Eigenlijk ben ik helemaal geen groot liefhebber van mais, maar het idee van zo’n warm maiskoekjes met een beetje zelfgemaakte chilisaus als dip deed me elke keer weer watertanden.

Gelukkig stelden deze koekjes niet teleur. Ze waren ultiem comfort food en minstens zo lekker als ik had gehoopt. Heerlijk!



Ingrediënten:
  • 150 gram bloem
  • 1 ei
  • 150 ml melk
  • 50 ml Griekse yoghurt
  • 230 gram (1 pot) mais, uitgelekt
  • 1 eetlepel fijngehakte peterselie
  • 2 tl komijnpoeder
  • Zonnebloemolie om in te bakken
Bereiding:
  • Roer een glad beslag van het bloem, het ei, de melk en de yoghurt. Roer hier de mais, peterselie en komijn doorheen tot alles goed gemengd is. 
  • Verwarm een laagje olie in een stevige pan op middelhoog vuur. Laat hier kleine hoopjes van het beslag in vallen en draai ze om als ze aan één kant goudbruin zijn. Bak ook de andere kant goudbruin en gaar.
  • Laat de koekjes na het bakken uitlekken op een keukenpapiertje. Zowel warm als koud erg lekker, zeker met zoete chilisaus.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...