20 juli 2015

Snelle gele courgettesalade

De zomer is de tijd voor barbecues en salades. In dit recept komen beide fantastisch samen. Bovendien kan je dit recept makkelijk verdubbelen als je voor meer dan twee personen aan het koken bent.

Heb je geen barbecue? Dan werkt een grillpan of gewone koekenpan ook prima. Waar het om gaat is dat de courgette een lekker kleurtje krijgt en dan gemengd wordt met een heerlijke dressing. 



Ingrediƫnten:
  • 1 gele courgette
  • 1 kleine rode ui
  • 3 el olijfolie
  • ½ el dragonazijn
  • 1 el gehakte peterselie

Bereiding:
  • Snijd de rode ui in flinterdunne halve ringen en leg ze in de azijn. 
  • Snijd de courgette in dunne plakken en meng met 2 el olijfolie zodat alle plakken rondom een dun laagje olie hebben. Grill de courgette op de barbecue of in de pan tot ze een mooi kleurtje hebben en wat zachter zijn geworden. Doe in een kom. 
  • Meng dan de uien met de overgebleven olijfolie en de peterselie. Giet dit over de nog warme courgette en meng even goed door. Serveer meteen of op kamertemperatuur. 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...