29 juli 2015

Gevuld picknickbrood

Hoewel ik het veel te weinig doe, ben ik gek op picknicken. Lekker buiten zitten met goede hapjes en fijn gezelschap. Een flesje wijn erbij en ik ben een gelukkig mens. Dit gevulde brood zou zich prima lenen voor zo’n picknick. Je maakt hem een paar uur van tevoren en vervolgens is het brood zo stevig dat je het in punten kan snijden en zo uit het vuistje kan eten.

Bovendien kan je er eindeloos mee varieren. Ik maakte nu bijvoorbeeld een sausje op basis van zongedroogde tomaten, maar pesto zou ook heerlijk zijn. En in plaats van rosbief kan je ook prima kip gebruiken, of zelfs gegrilde halloumi als je het vegetarisch wilt houden. Ook qua groenten kan je er alle kanten mee op. Het enige wat je echt nodig hebt, is een stevig brood en een paar uurtjes geduld. 



Ingrediƫnten:
  • 1 stevig brood, rond is het makkelijkst
  • Groenten naar keuze, ik gebruikte champignons, ui, paprika, aubergine en courgette
  • Olijfolie
  • Rosbieflapjes of ander vlees
  • 10 zongedroogde tomaten
  • 1 el appelciderazijn
  • 1 tl gedroogde oregano

Bereiding:
  • Snijd de groenten in dunne plakken en bestrijk met olijfolie. Bak in een grillpan tot ze een mooie grillstreep hebben en leg aan de kant. Doe hetzelfde met de rosbief. 
  • Doe de zongedroogde tomaten met de azijn en oregano in de keukenmachine en pureer tot een gladde saus. Voeg wat olijfolie toe als hij te dik is. 
  • Snijd een dunne plak van de bovenkant van het brood af, zodat je een soort deksel voor het brood hebt. Haal het zachte binnenste uit het brood maar zorg dat je de korst niet beschadigt. Smeer dit in met de zongedroogde tomatensaus. 
  • Leg de groenten en het vlees in laagjes in het brood. Dus bijvoorbeeld eerst een laagje paprika, dan een laagje aubergine, dan een laagje rosbief, en zo verder tot je brood goed vol zit. Giet eventuele overgebleven saus over de vulling en doe de deksel op je brood. 
  • Pak je brood vervolgens strak in met huishoudfolie. Leg een snijplank op het ingepakte brood, en zet hier vervolgens wat zware dingen op. Ik gebruikte een gietijzeren pan waar ik een paar blikken met bonen in zette. Het gaat er om dat er behoorlijk wat gewicht op het brood rust. Dit maakt het brood stevig en zorgt dat alle smaken goed mengen. 
  • Na ongeveer 2 uur is het brood klaar. Het is het handigst om het brood in punten te snijden en met je handen te eten.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...