27 mei 2015

Tweekleuren panna cotta met notencrumble

Panna cotta blijft één van mijn favoriete toetjes om te maken als ik een etentje geef. Ik kan ze makkelijk een dag van tevoren maken, de mogelijkheden qua smaken zijn eindeloos en je kan er van alles doorheen doen. Bovendien zien ze er indrukwekkend uit, zeker als je gebruik maakt van twee kleuren zoals bij deze versie.

Deze panna cotta is doodeenvoudig en je kan er alle kanten mee op. Je kan de noten er bijvoorbeeld ook doorheen doen. Of honing gebruiken in plaats van suiker. Of voeg wat sinaasappelschil toe. Of maak hem gewoon zoals hieronder beschreven, want hij is heerlijk. 



Voor 4 personen
Ingrediënten:
  • 600 ml slagroom
  • 8 blaadjes gelatine
  • 100 gram suiker
  • 1 tl vanille extract
  • 1,5 eetlepel cacaopoeder
  • Flinke handvol gezouten noten

Bereiding:
  • Week 4 van de blaadjes gelatine in koud water. Verwarm 300 ml van de slagroom in een pannetje, samen met de helft van de suiker en 1 tl vanille extract. Als de room gekookt heeft, haal je hem van het vuur en roer je er de gelatine doorheen. Zet intussen vier glaasjes schuin, bijvoorbeeld in een muffinvorm. Giet dan voorzichtig de room er in zodat er een schuine laag ontstaat. Laat dit geheel minstens 4 uur opstijven in de koelkast. 
  • Doe voor de tweede laag de resterende vier blaadjes gelatine in koud water om te weken. Meng de resterende slagroom met de overgebleven suiker en het cacaopoeder. Laat dit kort koken en haal van het vuur. Roer hier de geweekte gelatine doorheen. Laat afkoelen tot kamertemperatuur. 
  • Haal de glaasjes uit de koelkast en zet ze rechtop. Giet hier de chocoladeroom op en zet weer minstens 4 uur in de koelkast. 
  • Je kan de puddinkjes in de glaasjes serveren, maar je kan ze er ook uithalen. Houd de glaasjes dan een minuut in heet water en schud ze dan voorzichtig op een bord. 
  • Hak de noten fijn, en strooi dit rondom de panna cotta.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...