18 mei 2015

Simpele chocolate chip havermoutkoekjes

Deze koekjes zijn perfect om jezelf mee voor de gek te houden. Er zit kaneel in, wat goed is voor je bloedsuikerspiegel. En er zit veel havermout in, en dat zit weer vol met vezels. Je kan jezelf dus best doen geloven dat dit gezonde koekjes zijn.

Helaas moet ik je teleurstellen. Naast bovenstaande gezondheidsboosters zit er ook nogal wat boter en suiker in deze koekjes. Maar laat je daardoor vooral niet weerhouden om deze heerlijke havermoutkoekjes te maken. Want deze koekjes zijn vooral gewoon lekker. En laten we eerlijk zijn, daar gaat het om bij koekjes.

Bovendien zijn ze makkelijk te maken. Alles kan in één kom, het deeg hoeft niet te rusten in de koelkast en je kan er alles doorheen doen wat je zelf lekker vindt. 



Aangepast van joyofbaking.com
Ingrediënten:
  • 170 gram boter, op kamertemperatuur
  • 210 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 1 ei
  • 1 theelepel vanille extract
  • 110 gram bloem
  • ½ theelepel baking soda
  • ½ theelepel zout
  • 2 theelepels kaneelpoeder
  • 260 gram havermout
  • 100 gram pure chocolade, in kleine stukjes gehakt
Bereiding:
  • Verwarm de oven voor op 175 graden.
  • Klop de boter met de suiker in een kom romig. Voeg hier het ei en het vanille extract aan toe. Meng goed door. Voeg dan bloem, baking soda, zout en kaneel toe en meng. Voeg hier tot slot havermout, chocolade en rozijnen aan toe en kneed met de hand tot een stevig deeg.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier en meet met een maatschepje balletjes deeg af ter grootte van een eetlepel. Leg deze op de bakplaat en duw ze een beetje plat met je vingers of de onderkant van een glas. Bak de koekjes in 12-15 minuten goudbruin.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...