1 april 2015

Mislukking: mascarponetaart met pure chocoladeganache met zeezout

Het is even geleden, maar ik heb hier weer een mooie mislukking om aan jullie te laten zien. Deze taart was in theorie heerlijk. Een zoete bodem van bastogne, een zacht romige vulling van mascarpone en slagroom met bovenop een donkere ganache met wat zeezout.

In de praktijk was deze taart een minder groot succes. Vermoedelijk omdat Laura en ik niet genoeg geduld hebben gehad en de taart te snel aan hebben wilden snijden, maar misschien heb ik ook gewoon de slagroom niet stijf genoeg geklopt. Hoe dan ook, deze taart was geen succes. Qua textuur dan. Qua smaak was hij prima, dus we hebben deze romige rommel dan ook niet weggegooid. Mocht je dus uit het veld geslagen worden door een mislukking in de keuken: maak je geen zorgen. Het overkomt ons allemaal wel eens! (En nee, dat is geen grap.)

4 opmerkingen:

 1. Reacties
  1. We noemen het gewoon een nieuwe trend ;).

   Verwijderen
 2. Geweldig blog heb je! Er gaan hier aardig wat van je heerlijke recepten gekookt worden, denk ik. :)

  Alleen de zoekfunctie lijkt afwezig/niet te werken. Klopt dat? Jammer!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hi Elgee, dankjewel voor je compliment! Ik heb het sinds je opmerking op een aantal computers geprobeerd, maar de zoekfunctie (rechts in beeld, onder de HEMA advertentie) lijkt gewoon te werken. Kun je zeggen wat er bij jou niet lijkt te werken?

   Verwijderen

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...