9 januari 2015

Snelle ham-kruidenmousse

Eigenlijk is dit recept een onderdeel geweest van mijn kerstmenu. Wellicht lijkt het daarom wat raar om dit recept nu te plaatsen. Maar deze mousse kan eigenlijk altijd. Bij de borrel op een toastje, als onderdeel van een willekeurig voorgerecht of zelfs als broodbeleg. Denk dus vooral niet dat dit recept alleen maar op de kersttafel past.

Deze mousse is in een paar minuten gemaakt, kan makkelijk een dag van tevoren bereid worden en zal ontzettend indrukwekkend gevonden worden door je gasten. Oh, en het is ook nog eens erg lekker, zeker met een fris komkommertje er op. Ook niet onbelangrijk.



Ingrediënten:
  • 100 gram achterham of andere lekkere ham
  • 150 gram naturel roomkaas 
  • 1 tl zeer fijngehakte peterselie
  • 1 tl zeer fijngehakte dille
  • Zout en peper
  • Drupje tabasco
  • Snufje knoflookpoeder

Bereiding:
  • Doe de ham met de roomkaas, kruiden, zout en peper, tabasco en knoflookpoeder in de keukenmachine. Draai tot een gladde massa. Dit kan eventueel ook met een staafmixer. 
  • Zet het geheel afgedekt in de koelkast en laat minstens een uur opstijven. 
  • Serveer in een mooie schaal of op stukjes stokbrood of toast. Extra lekker met een dun reepje opgerolde komkommer.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...