7 januari 2015

Ouderwetse griesmeelpudding

Onlangs kocht ik een pak griesmeel om gnudi mee te maken. Natuurlijk bleef er flink wat griesmeel over. L. besloot eigenlijk meteen om daar eens ouderwetse griesmeelpudding mee te maken. Nou ja, niet helemaal ouderwets, want we hadden geen tulbandvorm. We maakten de pudding dus in een standaard springvorm. En hoewel dat er misschien niet heel ouderwets uitzag, was het wel ouderwets lekker. 



Ingrediënten:
  • 100 gram griesmeel
  • 60-80 gram suiker (afhankelijk van hoe zoet je het wilt hebben)
  • 2 tl vanille extract
  • 600 ml volle melk
  • 250 ml slagroom
Bereiding:
  • Breng de suiker, vanille, melk en slagroom in een pan aan de kook. Haal de pan van het vuur en strooi hier al roerend het griesmeel bij. Zet de pan terug op het vuur en laat onder constant roeren zo’n 5-7 minuten zachtjes bubbelen. 
  • Giet het mengsel in een tulbandvorm of springvorm, dek af met huishoudfolie, en laat een uur afkoelen. Zet daarna in de koelkast en laat minstens 4 uur opstijven. 
  • Snijd plakken van het mengsel en serveer eventueel met een aardbeiensaus. De saus die ik gebruikte was zelfgemaakte aardbeienjam verdund met wat warm water.

1 opmerking:

  1. Het klinkt zo smerig, griesmeelpudding. Maar inderdaad, ouderwets lekker is het zeker!

    BeantwoordenVerwijderen

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...