31 december 2014

Vitello tonato

Volgens mij roepen we dit met zijn allen ieder jaar, maar het is alweer het einde van het jaar. Vanavond om 12 uur luiden we met veel vuurwerk het nieuwe jaar in en nemen we afscheid van 2014. Jammer, want 2014 was voor mij in ieder opzicht een fantastisch jaar.

Mocht je vanavond een leuk New Years Eve feestje gepland hebben en een lekker voorgerecht op tafel willen zetten, dan is onderstaand gerecht een prima optie. Door de combinatie van vlees en vis is het geen doorsnee gerecht maar dat maakt het eigenlijk alleen maar leuker. En heb je nou geen etentje, maar wil je wel een leuk borrelhapje? Je kan ook heel goed kleine beetjes van dit gerecht op een stokbroodje serveren.

Ik wens jou alvast een fantastische jaarwisseling en ik hoop dat al je wensen in 2015 uit mogen komen! 



Voor 4 personen
Ingrediƫnten:
  • 400 gram gebraden fricandeau in dunne plakken (zelf gebraden of gekocht)
  • 1 blik tonijn op olie, uitgelekt
  • 5 el goede mayonaise
  • 2 ansjovisfilets
  • 3 el citroensap
  • 4 handenvol rucola
  • 2 eetlepels kappertjes
Bereiding:
  • Prak de ansjovisfilet met een vork tot een gladde massa. Meng dit samen met de tonijn en citroensap door de mayo. Breng op smaak met zout en peper. 
  • Leg de plakken fricandeau op een bord. Verdeel hier de tonijnmayonaise over. Leg een bolletje rucola middenop het vlees en garneer met de kappertjes.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...