3 december 2014

Decemberrecept: mulled sweet cider

In Nederland kennen we de mulled sweet cider niet echt, terwijl het in Amerika en Engeland een echt drankje voor de feestdagen is. Deze warme drank wordt gemaakt met een basis van appelsap. Verder voeg je er winterse smaakmakers aan toe die je zelf lekker vindt. Zo is het recept hieronder gemaakt met vanille, steranijs, citroen, mandarijn, appel en kaneel. Maar ook ingrediënten als kruidnagel, sinaasappel, kardemom en nootmuskaat zijn hier fantastisch in.

Ik maakte hieronder een variant met daarin een flinke scheut lekkere rum. Wil je nu geen alcohol, laat dat dan weg. Je kan ook kiezen voor een ander soort alcohol. Denk bijvoorbeeld aan whisky of wodka.

Let op: dit is een sweet cider recept. Gewone cider is een alcoholische drank op basis van appelsap, zoals Jillz in Nederland. Daar kan je hetzelfde mee doen als met appelsap, maar ik wilde graag deze variant maken. 



Ingrediënten:
  • 1 liter troebele appelsap
  • 1 eetlepel vanille extract
  • 2 steranijs
  • 1 citroen, in plakken
  • 1 mandarijn, in plakken
  • 1 appel, in plakken
  • 2 kaneelstokjes
  • 3 eetlepels rum
  • Optioneel: wat bruine suiker of honing
Bereiding:
  • Doe alle ingrediënten behalve de suiker in een pan. Breng aan de kook. Draai dan het vuur laag en laat de smaken 5-10 minuten trekken. Proef of er suiker of honing bij moet. De drank moet niet te zoet zijn. 
  • Schep de cider in grote glazen of bekers. Serveer warm.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...