10 december 2014

Biscotti met amandel en mandarijn

We zitten weer midden in de mandarijnentijd. En daar word ik altijd erg blij van. Ik vind mandarijn namelijk een supersmaakmaker voor allerlei soorten recepten. Waar je normaal gesproken misschien citroenrasp of sinaasappelrasp zou toepassen, gebruik ik ook graag mandarijn.

Zoals bijvoorbeeld bij deze biscotti. Door de mandarijnenschil wordt het koekje lekker citrusachtig en de amandelen geven het geheel een fijne nootachtige smaak. Wat mij betreft een heerlijk koekje om te combineren met een goede espresso en een goed boek.



Ingredi├źnten:
  • 2 eieren
  • 200 g zelfrijzend bakmeel (+ extra voor bestuiven)
  • 120 g suiker
  • Rasp van 1 mandarijn
  • Handvol geschaafde amandelen
Bereiding:
  • Verwarm de oven voor op 180 graden. 
  • Scheid 1 ei en houd de dooier apart. Doe het bakmeel en de suiker samen met het ei en het losse eiwit in een kom. Voeg hier de mandarijnrasp aan toe en meng dit tot een stevig deeg. Verdeel het deeg in twee├źn en rol er twee ‘worsten’ van. Leg deze op een met bakpapier bekleedde bakplaat en druk ze enigszins plat tot de plak deeg ongeveer 2 cm hoog is. 
  • Klop de overgebleven eidooier los met wat water en bestrijk de deegplakken hiermee. Bestrooi met de geschaafde amandelen. Bak het geheel 20 minuten. 
  • Haal de plakken uit de oven en snijd de nog warme koek in plakken van zo’n 1,5 cm dik. Leg deze plakken op hun zijkant op een rooster en bak nog eens 8-10 minuten, of tot de randen mooi goudbruin zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...