22 augustus 2014

Piepkuiken met zoete aardappel

Voor de eton mess van afgelopen woensdag, oftewel: het toetje, hoorde natuurlijk ook een hoofdgerecht. Als je de foto zo ziet, lijkt dit recept misschien niet heel indrukwekkend. Maar geloof me als ik zeg dat zowel het piepkuiken als de zoete aardappel echt ontzettend lekker waren. Met wat gewokte bimi of broccoli erbij heb je een heerlijke maaltijd waar je relatief weinig tijd aan kwijt bent en die je zonder schroom aan je gasten voor kunt zetten.

Overigens had de poelier geen piepkuiken, maar wel een kip van een slagje groter. Dus wat je op de foto ziet was voor 2 personen maar normaal is één piepkuiken per persoon een mooie portie. 



Voor 2 personen
Ingrediënten
  • 2 piepkuikens
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 600 gram zoete aardappel
  • ½ tl komijnpoeder
  • ½ tl kaneelpoeder
  • 1 tl garam masala
Bereiding:
  • Verwarm de oven voor op 220 graden. 
  • Meng de garam masala, zout en peper met 1 eetlepel olijfolie en wijf de piepkuikens helemaal in met dit mengsel. Doe in een ovenschaal.
  • Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes van ongeveer 5x5 cm. Meng deze met de komijnpoeder, kaneelpoeder en de rest van de olijfolie. Doe deze in een aparte ovenschaal. 
  • Zet de schalen naast elkaar in de oven en bak zo’n 45 minuten. Je kunt eventueel de zoete aardappel halverwege omscheppen, maar als je dit niet doet worden ze lekker knapperig op de plaatsen dat ze de ovenschaal raken. 
  • Serveer met gewokte bimi of broccoli.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...