20 augustus 2014

Eton mess met in mangoazijn gemarineerde aardbeien

Vriendin Laura en ik hadden afgesproken om samen te koken en eten. Goed plan, ware het niet dat het buiten een zweterige 28 graden was en we eigenlijk geen zin hadden om heel veel werk te verzetten. Stiekem wilden we gewoon bijkletsen, kaasjes eten en wijntjes drinken. Maar we wilden ook een toetje. Dat werd dus iets makkelijks.

Eton mess is een grote favoriet van ons. Bij voorkeur wel met zelfgemaakte meringues maar bij grote luiheid of semi-tropische temperaturen keuren we het gebruik van gekochte meringues ook goed. Om dan toch nog een bijzondere twist aan dit recept te geven, marineerden we de aardbeien in een flinke eetlepel mangoazijn. Daardoor werden de aardbeien heerlijk fris en kreeg de eton mess een tropische touch. Erg passend bij het weer en onze stemming. Kortom: een groot succes!



Ingrediƫnten:
  • 250 ml slagroom
  • 100 gram aardbeien
  • 1,5 eetlepel mangoazijn
  • 3 eetlepels suiker
  • 4 grote meringues

Bereiding:
  • Snijd de aardbeien in kwarten en giet hier de mangoazijn bij. Roer door en laat minstens twee uur marineren. 
  • Klop vlak voor het serveren de slagroom met de suiker luchtig. Verkruimel de meringues en houd hier een eetlepel van achter. Vouw de rest met de aardbeien en de azijn door de slagroom. Verdeel over twee glazen en bestrooi met de achtergehouden meringuekruimels.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...