4 juli 2014

Slawraps met runderreepjes en knoflooksaus

Ik houd van het principe van slawraps. Een knapperig groene buitenkant, gevuld met de dingen waar jij van houdt. Zo at ik deze slawraps met knoflooksaus en een restje barbecuesaus terwijl L. de barbecuesaus liet voor wat het was maar er wel een flinke hoeveelheid kaas op deed. Ieder zijn meug.

Ik gebruikte runderreepjes die ik zelf heb gekruid. Heb je behoefte aan een sneller recept, dan zou je ook shoarma of gyros kunnen kopen.



Voor 4 personen
Ingrediƫnten:
  • 400 gram runderreepjes
  • 1 tl gerookte paprikapoeder
  • 1 tl oregano
  • ½ tl kerriepoeder
  • 12 blaadjes kropsla of een andere grote bladgroente
  • 2 paprika’s, in blokjes
  • 2 uien, gesnipperd
  • 150 gram champignons, in plakjes
  • 1 el olijfolie
  • 200 ml Griekse yoghurt
  • 1 flinke eetlepel mayonaise
  • 3 teentjes knoflook, geperst
  • ½ tl oregano
  • 1 tl gedroogde peterselie

Bereiding:
  • Meng voor de saus de yoghurt, mayo, knoflook, ½ tl oregano en gedroogde peterselie door elkaar. Als je de saus iets zoeter wilt, kun je er nog een beetje poedersuiker aan toevoegen. Dek de schaal af en zet aan de kant. 
  • Bak de champignons, uien en paprika in de olijfolie goudbruin. Voeg dan de runderreepjes toe, samen met de paprikapoeder, kerriepoeder en 1 tl oregano. Bak tot het vlees net gaar is. 
  • Doe een beetje van de knoflooksaus op een slablad. Leg hier wat van de runderreepjes op, samen met eventuele andere dingen die jij lekker vindt. Serveer meteen.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...