23 juli 2014

Marokkaanse garnalen

Onlangs ging ik met vriendin Maartje eten in Utrecht. We kwamen uit bij Marokkaans restaurant Tamouda aan het Vredenburg. Een restaurant dat geen goede eerste indruk geeft (lege zaak, vreemde geur) maar die je zulk fantastisch eten voorschotelt dat je er met alle liefde nog eens terugkomt.

Bij het voorgerecht dat we namen, zaten heerlijke garnalen in een perfecte, kruidige olie die zich prima op liet eten met een stuk brood. Ik vroeg naar het recept, maar kreeg te horen dat dat toch echt een geheim was. Dan maar zelf aan de slag. En hoewel deze garnalen misschien niet helemaal hetzelfde smaken, zijn ze wel heel erg lekker.

Deze garnalen kunnen in een grotere portie onderdeel van een hoofdgerecht zijn, maar je zou ze ook met wat cocktailprikkers kunnen serveren als borrelhapje. Bovendien kan dit met alle soorten garnalen. Ik gebruikte nu een kleine soort, maar grote garnalen zijn ook heerlijk.


Klik op meer lezen voor het recept!


Ingrediƫnten:
  • 200 gram garnalen naar keuze, al dan niet schoongemaakt
  • 60 ml olijfolie
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • ½ tl gemberpoeder
  • ½ tl korianderpoeder
  • ½ tl komijnpoeder
  • 1 tl paprikapoeder
  • Peper en zout
  • 1 eetlepel hele fijne peterselie

Bereiding:
  • Zet een koekenpan op hoog vuur en laat dit goed heet worden. Doe de olie erbij tot ook deze goed heet is. Voeg alle kruiden en knoflook toe en bak zo’n 5 seconden om. Voeg dan de garnalen toe en bak op hoog vuur tot ze net gaar zijn. Serveer meteen. 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...