9 juli 2014

Groentenlasagne met aubergine

Eén van mijn favoriete gerechten met pasta is lasagne. Het is comfortfood op zijn best, je kan het makkelijk een dag van tevoren maken, je kan er eindeloos mee variëren en wat je over hebt, vermaakt zich prima in de vriezer.

Nu heb ik al eens eerder een poging ondernomen om een lasagne zonder pasta te maken, maar dat mislukte nogal. Ruim twee jaar later probeer ik het nog eens, maar dit keer met aubergine. Dat ging gelukkig een stuk beter. Daarom hier het recept.


Klik op meer lezen voor het recept!

Ingrediënten:
  • 2 aubergines
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 500 gram (runder)gehakt
  • 2 blikken tomatenblokjes (400 gr. per blik)
  • 2 grote uien (grof gesneden)
  • 1/2 courgette, grof gesneden
  • 2 flinke tenen knoflook (fijngesneden)
  • 250 ml. Melk
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 1,5 eetlepel oregano (gedroogd)
  • 3 eetlepels Thai sweet chilisaus
  • 2 eetlepels bloem
  • Optioneel: geraspte kaas
Bereiding:
  • Bak je gehakt in de rul. Voeg daarna de uien, courgette en knoflook toe en bak deze voor ongeveer 5 minuten mee. Voeg dan tomaatblokjes toe.
  • Voeg nu de paprikapoeder, oregano, chilisaus, zout en peper naar smaak aan het gehaktmengsel toe. Om het geheel wat in te dikken gebruiken we bloem. Strooi een aantal eetlepels bloem in de pan en meng dit goed. Voeg daarna de melk toe totdat je een lekker dikke saus hebt. Zet aan de kant. 
  • Snijd de aubergines in hele dunne plakken. Grill deze in een grillpan tot ze een mooie grillstreep hebben. Ik deed dit in mijn contactgrill en gebruikte geen olie, maar die vooral wat je zelf prettig vind. 
  • Verwarm de oven voor op 175 graden. Schep een laagje saus in een ovenschaal. Bedek dit met een laagje aubergineplakjes. Herhaal dit tot alles op is en eindig met een laag saus. Bestrooi dit eventueel met geraspte kaas. Bak ongeveer 45 minuten goudbruin.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...