25 juli 2014

Amaretti morbidi

In de Foodelicious box zaten amaretti morbidi. Halfzachte amandelkoekjes die niet te zoet waren maar wel vreselijk lekker. Natuurlijk kon ik het niet laten om te proberen ze zelf na te maken.

Ik wil niet zeggen dat het helemaal gelukt is want de versie uit de Foodeliciousbox was net iets luchtiger. Ik blijf dus proberen. Maar als je ontzettend veel zin hebt in dat zoete amandelachtige van de koekjes en je hebt niet het geduld om op je bestelling te wachten, dan zijn deze koekjes een prima pleister op de wond. Tot je bestelling binnenkomt, natuurlijk.


Klik op meer lezen voor het recept!


Voor 15-20 koekjes
Ingrediƫnten:
  • 1 groot ei
  • 80 gram suiker
  • 140 gram amandelmeel
Bereiding:
  • Splits het ei. Klop het eigeel luchtig met ongeveer de helft van de suiker. Iets minder kan ook. Klop het eiwit luchtig met de rest van de suiker. Gebruik hiervoor een schone garde. Het eiwit mag net zachte pieken vormen. 
  • Vouw het amandelmeel door het eidooiermengsel. Het kan zijn dat je deeg nu heel droog en korrelig is. Maak je geen zorgen, het komt goed. Vouw eerst een derde van het eiwit door dit mengsel heen. Als dit volledig is opgenomen, meng je ook de rest er doorheen tot een stevig deeg. Dek af met vershoudfolie en zet twee uur in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Rol van het deeg balletjes van ongeveer 15 gram per stuk (iets groter of kleiner mag ook). Bak de koekjes in zo’n 25 minuten op een met bakpapier bekleedde bakplaat goudbruin. Laat afkoelen. Luchtdicht verpakt zijn ze zo’n twee dagen houdbaar.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...