11 juni 2014

Romige mandarijnentaart met zomerbessen

Met de mandarijnencurd kan je, zoals ik al zei, ook taarten maken. Nu het echter weer mooi weer is, heb ik niet altijd zin om de oven aan te zetten voor een taart. Deze frisse, no-bake mandarijnentaart met zomerbessen is dan ideaal. Hij is fris, fruitig, zo klaar en door de kleuren een indrukwekkende taart om op tafel te zetten. 



Ingrediƫnten:
  • 300 gram mariabiscuit
  • 150 gram roomboter, gesmolten
  • 400 ml slagroom
  • 300 ml mandarijnencurd (lemon curd kan ook)
  • 5 blaadjes gelatine
  • Diverse bessen, hoeveelheid en soort naar smaak
Bereiding:
  • Laat de gelatine weken in koud water. Vet een springvorm van 23 cm doorsnee in. 
  • Vermaal de mariabiscuit, bijvoorbeeld in een keukenmachine. Roer de gesmolten roomboter er door en druk dit zo gelijkmatig mogelijk in de springvorm. Laat de kruimels ook aan de zijkant omhoog komen.
  • Klop de slagroom luchtig. Meng hier vervolgens de mandarijnencurd doorheen. Doe de gelatine met aanhangend water in een pan en verwarm tot de gelatine gesmolten is. Roer dit door het slagroommengsel. Giet dit in de springvorm. Laat minstens 5-6 uur opstijven. 
  • Doe de bessen vlak voor het serveren op de taart.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...