23 mei 2014

Lichte pasta met garnalen en sperziebonen

Dit recept was een verrassing. Ik besloot pas gaandeweg wat ik precies aan het maken was en ik had niet verwacht dat het eindresultaat zo ontzettend lekker zou worden. Ook L. verbaasde zich over hoe goed het smaakte. Eigenlijk had ik ruim voldoende gekookt voor 3 personen (hoewel het recept hieronder voor 2 personen is) en we hebben het samen zonder blikken of blozen opgegeten. Dit is zeker een herhaalrecept.

Hou je niet van garnalen? L. ook niet. Hij at het met kip en vond het heerlijk. 



Ingrediƫnten:
  • 2 flinke uien, in halve ringen
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 4 teentjes knoflook, geperst
  • 200 gram sperziebonen, schoongemaakt en gehalveerd
  • 200 gram cherrytomaatjes, gehalveerd
  • 150 gram korte pasta, zoals fussili
  • 200 gram gepelde garnalen, eventueel ontdooid uit de vriezer
Bereiding:
  • Breng water aan de kook. Kook hierin de pasta 2 minuten korter dan de aanwijzingen op de verpakking. Kook ook gelijk de sperziebonen mee. 
  • Bak de uien in olijfolie op middelmatig vuur tot ze mooi goudbruin zijn en lekker zacht. Voeg hier de pasta en sperziebonen aan toe als deze klaar is met koken, samen met de garnalen, knoflook en cherrytomaatjes. Bak door tot de garnalen net gaar zijn. Serveer meteen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...